Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
19.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 19.37

7 let, 12 mesecev

Zmaga bi mejila na znanstveno fantastiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko žensko teniško reprezentanco čaka v soboto in nedeljo dvoboj prvega kroga svetovne skupine pokala Fed proti Nemčiji.

Čeprav so gostje nesporne favoritinje, saj imajo v svoji vrsti dve igralki med prvih 35 na svetu, so slovenska dekleta odločena, da v dvorani Lukna v Mariboru drago prodajo svojo kožo.

Nemke s štiriindvajseto igralko sveta Andreo Petkovic in Julijo Görges, 34. z lestvice WTA, bodo za varovanke Iztoka Božiča zagotovo trd oreh. Medtem ko sta nemški igralki pravi hit po odličnih predstavah na odprtem prvenstvu Avstralije (Petkoviceva je na poti do četrtfinala ugnala Venus Williams in Marijo Šarapovo), se slovenskim igralkam z izjemo nastopov Katarine Srebotnik med pari ni najbolje posrečil vhod v novo sezono.

Primerljiva s slovensko nogometno reprezentanco

Kapetan Iztok Božič sicer pravi, da bi zmaga Slovenije proti Nemčiji mejila na znanstveno fantastiko, vseeno pa verjame, da so slovenska dekleta sposobna prikazati dobre igre in se uspešno kosati s favoritinjami. Gledalce pa hkrati poziva, da pridejo spodbujat igralke. "Slovenska reprezentanca trenutno zaseda 17. mesto na svetu. To je primerljivo z uvrstitvijo slovenske nogometne reprezentance. In če nogometaši lahko napolnijo vsako luknjo v Sloveniji, menim, da si tudi dekleta zaslužijo, da napolnimo mariborsko Lukno, ki sprejme 1500 gledalcev," pravi Iztok Božič.

Kapetan je imel nekaj težav pri izbiri ekipe, a ne seveda z glavnimi igralkami, temveč s četrto članico. Medtem ko so se Polona Hercog, Maša Zec Peškirič in Katarina Srebotnik odzvale vabilu, sta Andreja Klepač in Tadeja Majerič zavrnili nastop v izbrani vrsti. Utemeljili sta ga z osebnimi obveznostmi, česar pa Iztok Božič ni sprejel kot opravičilo in to tudi jasno povedal na novinarski konferenci. Kapetan je zato kot četrto igralko v ekipo povabil 16-letno Tjašo Šrimpf.

Glavno breme uspeha bo slonelo na plečih Polone Hercog in Maše Zec Peškirič. Naša najvišjeuvrščena igralka (47. mesto), ki živi v Kamnici le nekaj kilometrov stran od Lukne, je slabo začela sezono, vendar se nadeja izboljšanja forme ob prehodu na peščene podlage. "Če bomo prikazale igro, ki smo jo sposobne igrati, in ob pomoči sreče lahko tudi presenetimo. Na pesku se odlično počutim in verjamem, da bom do vikenda še dvignila svojo formo," pravi 20-letna Hercogova.

Štiri leta starejša Maša Zec Peškirič, vrstnica najboljše nemške igralke in njena dobra prijateljica, pravi, da se veseli nastopa v reprezentanci, hkrati pa želi dobre igre s treningov prenesti tudi na tekme. "Glava je lahko velika težava. Zavedam se, da igram dobro, toda na tekmah ne pokažem vsega, kar znam," je dejala Peškiričeva.

Katarina Srebotnik je na novinarsko konferenco v Maribor prišla neposredno iz Avstralije, kjer je v paru s Kanadčanom Danielom Nestorjem osvojila svojo peto grand slam lovoriko. Srebotnikova, ki je zaključila kariero med posameznicami, se bo prvič znašla v vlogi, da bo ekipi pomagala le med dvojicami. "Če bi prišlo do poškodb, sem seveda na razpolago tudi za nastop med posameznicami," je dejala Velenjčanka ter pristavila, da se veseli spodbujanja na klopi, saj se s soigralkami zelo odlično razume in verjame v njihove dobre predstave.

Ne spreglejte