Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2020,
18.25

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Aljaž Bedene ATP WTA

Torek, 7. 1. 2020, 18.25

4 leta, 3 mesece

Teniški globus, 7. januar

Aljaž Bedene v četrtfinalu Dohe, Rusi in Britanci pa v četrtfinalu pokala ATP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene je četrtfinalist Dohe. | Foto Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene je četrtfinalist Dohe.

Foto: Gulliver/Getty Images

Na pokalu ATP v Avstraliji so znani štirje četrtfinalisti. Avstraliji, ki je danes premagala tudi Grčijo, in Srbiji sta se pridružili še Rusija in Velika Britanija. Rusi so si napredovanje iz skupine D zagotovili po novi zmagi, Britancem pa je poleg njihove zmage nad Moldavci šel na roko še razplet drugega dvoboja v skupini C. Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale turnirja v Dohi, v 2. krogue v dveh nizih ter uri in pol igre s 6:3 in 7:5 premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika, 

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene dobro začel turnir v Dohi

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je prebil v četrtfinale turnirja ATP v Dohi. V drugem krogu je 58. igralec sveta po dveh nizih ter uri in pol igre s 6:3 in 7:5 premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika, 55. igralca na lestvici ATP.

V prvem nizu je 30-letni Bedene do odločilnega odvzema servisa prišel v četrti igri, v drugem pa v enajsti.

V četrtfinalu turnirja, kjer nagradni sklad znaša 1,325 milijona dolarjev, se bo Bedene pomeril z zmagovalcem dvoboja med prvim nosilcem Švicarjem Stanom Wawrinko in Francozom Jeremyjem Chardyjem, sicer 54. igralcem sveta.

V dvojicah je Bedene paru s Srbom Laslom Đerem izpadel v prvem krogu. S 6:7 (2), 6:4 in 10:5 je bila boljša britanska bratska naveza Ken in Neal Skupski.

Blaž Kavčič sezono začel z zmago. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Blaž Kavčič sezono začel z zmago. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ponoči uspešna Blaž Kavčič in Blaž Rola

V torkovih nočnih urah sta na igrišče stopila Blaž Kavčič in Blaž Rola. Kavčič igra na turnirju serije Challenger v Novi Kaledoniji. Tam je v prvem krogu premagal Francoza Elliota Benchetrita, trenutno 217. igralca sveta. Uspešen pa je bil tudi Blaž Rola. Ptujčan igra na turnirju v Canaberri, kjer je v prvem krogu premagal Belorusa Ilya Ivashka.

Jakupovičeva v 2. krog dvojic v Shenzenu

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je v 1. krogu turnirja WTA v Shenzenu z nagradnim skladom 650.000 dolarjev v konkurenci dvojic skupaj z Romunko Raluca-Ioano Olaru premagala Čehinjo Krystino Pliškovo in Romunko Irino Begu s 3:6, 7:6 (3) in 11:9.

V četrtfinale pokala ATP Britanci

Britanci so v Sydneyu gladko odpravili Moldavce. Cameron Norrie in Dan Evans sta Aleksandra Cozbinova oziroma Radu Albota premagala s 6:2, 6:2, dvoboj dvojic pa sta Jamie Murray in Joe Salisbury proti Albotu in Cozbinovu dobila s 6:2 in 6:3. Vseeno pa so Britanci za napredovanje s prvega mesta potrebovali ugoden izid drugega dvoboj, v katerem bi Belgija morala premagati Bolgarijo z 2:1 in to se je na koncu tudi zgodilo.

Bolgar Dimitar Kuzmanov je dvoboj s Stevom Darcisom dobil s 6:0 in 6:3, preostala dva dvoboja pa sta pripadla Belgijcem. V dvoboju najboljših posameznikov pri obeh reprezentancah je David Goffin premagal Grigorja Dimitrova s 4:6, 6:2 in 6:2. Odločilno igro dvojic je dobila naveza Sander Gille/Joran Vliegen, ki je bila s 3:6, 6:4 in 10:7 boljša od Dimitrova in Lazarova.

Avstralci potrdili prvo mesto

Britance v četrtfinalu čakajo domačini Avstralci, ki so si v Brisbanu v skupini F že pred današnjo zmago s 3:0 nad Grki zagotovili prvo mesto v skupini. Najprej je John Millman s 4:6, 6:1 in 7:6 (1) premagal Michaila Pervolarakisa, potem pa je v poslastici tega obračuna Nick Kyrgios ugnal Stefanosa Tsitsipasa. Rezultat je bil 7:6 (7), 6:7 (3) in 7:6 (5) za Avstralca. Dobro formo Avstralcev pa sta v igri dvojic potrdila tudi Chris Guccione in John Peers, ki sta grško navezo Markos Kalovelonis/Petros Tsitsipas premagala s 6:3 in 6:4.

Tekma med Kanado in Nemčijo pa je odločala o drugem mestu v skupini F. V četrtfinale tega turnirja, ki doživlja premiero v teniški karavani, se bo namreč uvrstilo šest zmagovalcev skupin in le dve najboljši drugouvrščeni ekipi.

V napetem obračunu je Nemčiji prvo točko priboril Jan-Lennard Struff, ki je ugnal Felixa Auger-Aliassimeja s 6:1 in 6:4. V dvoboju velikanov bi nato Nemci lahko dosegli neulovljivo prednost, a je Denis Shapovalov nadigral Alexandra Zvereva s 6:2 in 6:2. Odločala je igra dvojic, v kateri sta Shapovalov in Auger-Alissimje premagala Kevina Krawietza in Andreasa Miesa s 6:3 in 7:6 (4).

Rusi gladko premagali Norvežane

V Perthu so Rusi gladko s 3:0 ugnali Norvežane. Rus Danilo Medvedjev je mladega Caspera Ruuda, ki velja za izredno neugodnega za vse najboljše igralce, premagal s 6:3 in 7:6 (6). V drugem dvoboju je Karen Hačanov brez težav ugnal Viktorja Durasovica s 6:2 in 6:1. Tejmuraz Gabašvili in Konstantin Kravčuk sta nato dobila še dvoboj dvojic z Ruudom in Durasovicem s 7:6 (4) in 6:4. Ruse v četrtfinalu čaka zmagovalec skupine E, v kateri bo zadnji krog na sporedu v sredo.

Dvoboj med ZDA in Italijo pa je odločal o drugem mestu v skupini. Tega so si z zmago s 3:0 zagotovili Italijani. Najprej je Stefano Travaglia s 7:6 (3) in 7:6 (1) premagal Taylorja Fritza, potem pa je Fabio Fognini s 6:4 in 7:6 (5) ugnal Johna Isnerja. V dvoboju dvojic sta Italijana Simone Bolelli in Fognini s 6:4, 6:7 (5) in 10:3 premagala ameriško navezo Rajeev Ram/Austin Krajicek.

Izidi:

Ne spreglejte