Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 2. 2013,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grega Žemlja Davisov pokal

Petek, 1. 2. 2013, 10.37

8 let

Ujetnik virusa na Poljskem pogreša moč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja še čuti posledice skrivnostnega virusa. Pred dvobojem Davisovega pokala na Poljskem je počutje boljše, a še zdaleč ne optimalno.

Če se je leto 2012 zaključilo sanjsko, saj je Gorenjec prvič v karieri zaigral v finalu ATP turnirja, na lestvici pa se povzpel med 50 najboljših, je vstop v leto 2013 ponudil manj prijetne prizore. Skrivnostna bolezen, ki jo je staknil na Novi Zelandiji, mu je preprečila odmevnejše nastope na OP Avstralije, hkrati pa mu oteževala delo na treningih. Pred tednom dni je že visela v zraku odločitev, da bi prvič v karieri odpovedal nastop v državnem dresu, a je nato le prišlo do izboljšanja. Žal še ne takšnega, da bi bil lahko pripravljen stoodstotno, je pa trmasti Žirovničan odločen, da bo na obračunu Davisovega pokala dal vse od sebe. Zaveda se, da bo zahtevno, saj se v Vroclavu igra na tri dobljene nize, na delu pa bo vse tri dneve, saj je soboto namenjala igri dvojic. Kapetan Blaž Trupej na kaj drugega v času, ko je zaradi vnetja zapestja ostal brez Aljaža Bedeneta, niti ne more pomisliti. Če še želi razmišljati o zmagi. "Prepričan sem, da nas Poljaki ne bodo odpihnili z igrišča. S tako ekipo imamo realne možnosti za zmago," je prepričan Grega Žemlja. Čeprav je triperesna slovenska deteljica razpadla in na Poljskem ne bo Bedeneta, sta dolgoletna vlečna vozova slovenskega moškega tenisa, Žemlja in Blaž Kavčič, s svojimi izkušnjami dovoljšen razlog za morebitno presenečenje v Vroclavu.

Lanskoletni finalist dunajskega turnirja vidi največjo prednost gostiteljev v igralni podlagi: "Ustrezala bi nam malce počasnejša. To je največja poljska prednost. Sam položaj na lestvici nima vpliva. Tudi Janowicz kot 26. na svetu je daleč od tega, da bi bil nepremagljiv," meni Žemlja, ki ga ni presenetila odločitev, da se bo v Vroclavu igralo na zelo hitri trdi podlagi. Takšni, ki naj bi ustrezala napadalnemu slogu najboljših Poljakov, Jerzyju Janowiczu in Lukaszu Kubotu. "Dobro ju poznam. Z obema sem nekajkrat treniral. Sta zelo nepredvidljiva. Igrata hiter in napadalen tenis. Veliko prihajata k mreži in veliko tvegata," je opisal tekmeca, s katerima bo imel opravka konec tedna. Že danes s Kubotom, v nedeljo pa še z Janowiczem. Morda bo takrat ravno odločilen obračun, ki bo odločal o zmagovalcu dvoboja in potniku v drugi krog.

V dvojicah bo združil moči s Kavčičem, s katerim je nazadnje igral lani na Sardiniji. V zadnjem času je na turnirjih večkrat zaigral z Bedenetom, slednji pa je v začetku leta v Čenaju igral skupaj s Kavčičem.

Žal pa je poškodba 23-letnega Ljubljančana zmanjšala število možnosti, s katerimi bi strokovno vodstvo razpolagalo pri izboru udarnega para. Tega bosta sestavljala Žemlja in Kavčič. Gorenjec je tako prepričan, da je Poljska premagljiva. Doslej je v Davisovem pokalu dosegel 28 zmag, izgubil pa 16-krat. Če bo na Poljskem osvojil vsaj točko, bo na večni lestvici Slovencev s številom zmag v priljubljenem moštvenem tekmovanju prehitel Marka Tkalca.

Prvi dvoboj dneva Janowicz - Kavčič se bo začel ob 16. uri.

Ne spreglejte