Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
19.35

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Aljaž Bedene teniški globus ATP

Četrtek, 24. 10. 2019, 19.35

4 leta, 5 mesecev

Teniški globus, 24. oktober

Bedene za polfinale Dunaja z Monfilsom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene se je uvrstil med osem najboljših na Dunaju.l | Foto Guliver/Getty Images

Aljaž Bedene se je uvrstil med osem najboljših na Dunaju.l

Foto: Guliver/Getty Images

Aljaž Bedene je osmini finala ATP turnirja na Dunaju s 6:2, 3:6 in 6:3 premagal Francoza Gillesa Simona in se uvrstil v četrtfinale, v katerem mu bo nasproti stal Gael Monfils. V Baslu se bosta v četrtfinalu udarila Roger Federer in Stan Wawrinka.

Roger Federer
Sportal Roger Federer v domačem Baslu zlahka v četrtfinale

Bedene, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, je na prvi odmor na dvoboju odšel z brejkom prednosti, potem ko je v tretji igri prvega niza izkoristil prvo priložnost za odvzem servisa Simonu. V peti igri je 72. igralec sveta znova odvzel servis nasprotniku, po 37 minutah igre pa zmago v nizu potrdil z asom.

V drugi igri drugega niza je do prve priložnosti za odvzem servisa Bedenetu prišel Francoz, 50. igralec sveta, in jo tudi izkoristil ter mirno pripeljal drugi niz do konca.

V izenačenem tretjem nizu je Bedene do odločilne prednosti prišel v šesti igri, ko je izkoristil tretjo priložnost za odvzem servisa. V deveti igri pa je Bedene po dveh urah in štirih minutah z 22. asom potrdil še tretjo zmago nad Simonom v ravno toliko dvobojih.

V četrtfinalu 30-letnega Bedeneta, ki je v prvem krogu izločil 20. igralca sveta Argentinca Guido Pello, čaka Francoz Gael Monfils, ki je izločil Italijana Jannika Sinnerja.

Stan Wawrinka se bo v četrtfinalu Basla udaril z rojakom Rogerjem Federerjem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka se bo v četrtfinalu Basla udaril z rojakom Rogerjem Federerjem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer po predaji rojaka v polfinalu turnirja v domačem Baslu

 

Nekdanji prvi teniški lopar sveta Švicar Roger Federer je brez boja napredoval v polfinale teniškega turnirja ATP v Baslu. Lastnik rekordnih 20 naslovov na turnirjih za grand slam med posamezniki je napredoval v predzadnji krog domačega turnirja po predaji rojaka in prijatelja Stanislava Wawrinke, ki je zaradi bolečin v hrbtu odpovedal četrtfinale.

Wawrinka je v osmini finala z velikimi težavami v treh nizih in po dveh urah in pol premagal Američana Francesa Tiafoeja. Po dobljenem dvoboju pa je zmagovalec treh grand slamov sporočil, da je zanj zaradi bolečin v hrbtu turnirja že konec.

Federerju se tako nasmiha odprta pot do desetega naslova na tem turnirju serije ATP 500 z nagradnim skladom 2,22 milijona evrov, ki se igra v dvorani.

Osemintridesetletni švicarski veteran se bo za finale in tretjo zaporedno baselsko krono udaril z boljšim iz četrtfinalnega dvoboja med 21-letnim Grkom Stefanosom Cicipasom in 27-letnim Srbom Filipom Krajinovićem.

Ne spreglejte