Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2019,
20.07

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

ATP teniški globus WTA Polona Hercog Blaž Rola

Sobota, 22. 6. 2019, 20.07

4 leta, 10 mesecev

Teniški globus, 22. junij

Federer že 13. v finalu, Bartyjeva le še korak do prvega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Polona Hercog | Polona Hercog je v kvalifikacijah za glavni del turnirja v Eestbournu preskočila še eno oviro. | Foto Getty Images

Polona Hercog je v kvalifikacijah za glavni del turnirja v Eestbournu preskočila še eno oviro.

Foto: Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v zadnji krog kvalifikacij za turnir WTA v Eastbournu, njen rojak Blaž Rola pa je izgubil v polfinalu turnirja serije challenger v Bratislavi. Belgijec David Goffin in Švicar Roger Federer se bosta pomerila za zmago na turnirju v nemškem Halleju, Francoz Gilles Simon in Španec Feliciano Lopez v Londonu, Avstralka Ashleigh Barty in Nemka Julia Görges v Birminghamu, Američanka Sofia Kenin in Švicarka Belinda Bencic na Mallorci.

V zadnjem krogu kvalifikacij Polono Hercog čaka boljša iz dvoboja med Avstralko Samantho Stosur in sedmo nosilko, Poljakinjo Magdo Linette.

V posamični konkurenci je že na glavnem turnirju Tamara Zidanšek, ki jo v 1. krogu čaka Španka Carla Suarez Navarro.

Na glavnem turnirju v Eastbournu pa bo v konkurenci dvojic nastopila Andreja Klepač, ki se bo v 1. krogu skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko merila s Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Kitajko Zhaoxuan Yang.

Rola izpadel v polfinalu

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izgubil v polfinalu turnirja serije challenger v Bratislavi z nagradnim skladom 69.280 evrov.

Blaž Rola se na turnirju na Slovaškem ni uvrstil v sklepno dejanje. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Rola se na turnirju na Slovaškem ni uvrstil v sklepno dejanje. Foto: Vid Ponikvar

Rola, šesti nosilec in 174. igralec sveta, je proti sedmemu nosilcu in 221. z lestvice ATP, Madžaru Attili Balaszu, klonil po uri in 48 minutah z 2:6, 6:3 in 3:6.

Federer že 13. v finalu Halleja

Roger Federer se bo v nedeljo za lovoriko v Halleju pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom. | Foto: Reuters Roger Federer se bo v nedeljo za lovoriko v Halleju pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom. Foto: Reuters Belgijec David Goffin in Švicar Roger Federer se bosta pomerila za zmago na teniškem turnirju v nemškem Halleju, kjer denarni sklad znaša 2.081.830 evrov. Goffin je v polfinalu izločil Italijana Mattea Barrettinija, Federer pa Francoza Pierre-Huguesa Herberta. 

Osemindvajsetletni Goffin je polfinalni obračun dobil po dobri uri in pol igre z 7:6 (4) in 6:3. V finalu ga čaka prvi nosilec turnirja 37-letni Federer, ki je v polfinalu hitro po uri in štirih minutah z dvakrat 6:3 izločil Francoza.

Goffin, ki je na poti do finala izločil tudi petega igralca sveta Nemca Alexandra Zvereva, je izgubil sedem izmed osmih medsebojnih dvobojev s Federerjem. Edino zmago je zabeležil leta 2017, ko ga je na finalu najboljše osmerice v Londonu premagal po treh nizih.

To bo že 13. finalni nastop Švicarja na travi v Halleju, kjer bo napadal deseti naslov, zadnjega je osvojil leta 2017, prvega pa 2003.

Avstralka naskakuje prvo mesto na lestvici WTA

Ashleigh Barty lahko v nedeljo napravi največji podvig v karieri. | Foto: Reuters Ashleigh Barty lahko v nedeljo napravi največji podvig v karieri. Foto: Reuters V finalu teniškega turnirja WTA v Birminghamu (denarni sklad 1.006.263 dolarjev) se bosta pomerili druga nosilka turnirja Avstralka Ashleigh Barty in osma nosilka Nemka Julia Görges. Avstralka, ki je nedavno osvojila odprto prvenstvo Francije, se bo v primeru zmage zavihtela na prvo mesto računalniške lestvice WTA.

Bartyjeva je v polfinalu po slabi uri in pol igre z dvakrat 6:4 nadigrala Čehinjo Barboro Strycovo, 30-letna Görgeosva pa s 6:4 in 6:3 Hrvatico Petro Martić.

Če bo 23-letna Avstralka zmagala v nedeljskem finalu, bo to njen šesti osvojeni turnir, a kar je še pomembnejše, v ponedeljek bo na prvem mestu računalniške lestvice WTA zamenjala Japonko Naomi Osaka.

Görgesova in Bartyjeva se bosta pomerili tretjič, drugič na travi, vsaka pa je dobila en medsebojni obračun.

Francosko-španski finale na travi v Londonu

Feliciano Lopez je v polfinalu premagal 19 let mlajšega tekmeca. | Foto: Reuters Feliciano Lopez je v polfinalu premagal 19 let mlajšega tekmeca. Foto: Reuters Francoz Gilles Simon in Španec Feliciano Lopez bosta igrala v finalu teniškega turnirja ATP (2.081.830 evrov denarnega sklada) v Londonu. Oba sta za uvrstitev v finale potrebovala tri nize, Simon je izločil četrtega nosilca, Rusa Danijela Medvedjeva, Lopez pa osmega nosilca, 18-letnega Kanadčana Felixa Auger-Aliassima.

Simon je v četrtfinalu proti rojaku Nicolasu Mahutu odigral najdaljši dvoboj v zgodovini turnirja, ta je trajal tri ure in 21 minut. Tokrat je za preboj v finale proti Medvedjevu potreboval slabo uro manj. Prvi niz v polfinalu je 34-letni Francoz izgubil po podaljšani igri na štiri, druga dva pa je dobil s 6:4 in 6:3.

Tudi drugi polfinalni dvoboj je trajal tri nize in je imel podoben scenarij. Španec, 113. igralec sveta, je prvi niz proti Kanadčanu izgubil po podaljšani igri na tri, naslednja dva pa dobil s 6:3 in 6:4 ter se po dobrih dveh urah igre razveselil uvrstitve v finale.

Simon bi lahko postal prvi Francoz, ki bi v odprti dobi tenisa osvojil turnir v Londonu. Skupno petnajsti osvojeni naslov mu bo poskušal preprečiti 37-letni Lopez, ki bo želel dobiti svoj sedmi turnir, zadnjega leta 2017 je osvojil ravno na londonski travi.

Lopez je tudi uspešnejši v medsebojnih dvobojih, v katerih vodi s 5:2, dobil pa je tudi vse štiri medsebojne dvoboje na travi.

Ameriško-švicarski dvoboj za špansko lovoriko

Sofia Kenin je v polfinalu premagala Anastazijo Sevastovo. | Foto: Reuters Sofia Kenin je v polfinalu premagala Anastazijo Sevastovo. Foto: Reuters V finalu 250.000 dolarjev vrednega teniškega turnirja WTA na Mallorci se bosta pomerili Američanka Sofia Kenin in Švicarka Belinda Bencic. Keninova je v polfinalu izločila Latvijko Anastazijo Sevastovo, Benciceva pa prvo nosilko Nemko Angelique Kerber.

Sedma nosilka turnirja, 20-letna Keninova, je v polfinalu po slabih dveh urah igre in treh nizih s 6:4, 4:6 in 6:2 izločila drugo nosilko Sevastovo.

V drugem polfinalu, ki je prav tako trajal tri nize, je bila tretja nosilka turnirja, Benciceva, na koncu uspešnejša z 2:6, 7:6 (2) in 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in dve minuti.

Za Keninovo bo to tretji finale na turnirju WTA v letošnji sezoni in prvi v karieri na travi, edino turnirsko zmago pa je zabeležila januarja v Hobartu. Na drugi strani je 22-letna Benciceva osvojila tri turnirje.

To bo sicer prvi medsebojni obračun mladih teniških igralk.

Aljaž Bedene
Sportal Raonić previsoka ovira za Bedeneta
Juan Martin del Potro
Sportal Del Potro znova poškodovan
Ne spreglejte