Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
11.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Serena Williams Marija Šarapova Wimbledon

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 11.04

8 let, 5 mesecev

Stroj Williamsove se je pravočasno ogrel, s težavami naprej tudi Šarapova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Trije od štirih ženskih četrtfinalov med ženskmai v Wimbledonu so se končali šele po treh nizih. Serena Williams se je pobrala po zaostanku proti Viktoriji Azarenki. Naprej tudi Marija Šarapova.

Napredovala je tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je bila v četrtfinalu s 7:6 (3), 3:6 in 6:3 boljša od enaindvajsetopostavljene Američanke Madison Keys. V polfinalu Radwansko čaka Španka Garbine Muguruza.

Serena Williams se je morala za svoj deveti wimbledonski polfinale močno potruditi. Viktorija Azarenka je silovito začela in dobila prvi niz, nato pa se je stroj izkušene Američanke segrel, ki na sveti travi lovi prvo zmago po letu 2012, Belorusinjo pa je premagala še sedemnajstič.

"Imela sem vzpone in padce. Nekako sem preživela, ne vem, kako, toda zdaj me čaka Marija. V zadnjem času res igra dobro, danes sem gledala njen dvoboj. Res je borka," je po zmagi razmišljala Williamsova, ki jo v polfinalu čaka obračun z rusko lepotico Marijo Šarapovo, ki je prav tako potrebovala tri nize za napredovanje proti Američanki Coco Vandeweghe.

Ne spreglejte