Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
24. 2. 2016,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Davisov pokal Romunija Blaž Rola Grega Žemlja

Sreda, 24. 2. 2016, 15.11

8 let

Slovenska ekipa želi prek Romunije do teniške velesile Španije

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v začetku marca v prvi evroafriški skupini pomerila z reprezentanco Romunije. V primeru zmage jo v naslednjem krogu čaka reprezentanca Španije.

Pred slovenskimi teniškimi igralci je v Davisovem pokalu nova naloga. Tokrat se bodo v prvem krogu prve evroafriške skupine pomerili z reprezentanco Romunije. To bo za reprezentanci prvi medsebojni obračun. Romuni bodo domačini, dvoboj pa se bo igral v Aradi v dvorani Sporturilor (trda podlaga).

Blaž Trupej računa na dobro dnevno formo naših igralcev

Slovenski kapetan Blaž Trupej zaradi poškodb ne bo mogel računati na nekatere tekmovalce. Zagotovo ne bo igral Blaž Kavčič, ki še ni povsem saniral svojo poškodbe. Ljubljančan je moral pred začetkom sezone spet na operacijo stopala. Prav tako ne bo mogel računati na Toma Kočevarja Dešmana in Nika Razborška. Prvi dve orožji slovenske ekipe bosta tako Blaž Rola (160. mesto) in Grega Žemlja (176. mesto), tretji član slovenske ekipe bo Tomislav Ternar (638.), četrti pa Mariborčan Aljaž Radinski (831.). Tako Ternar kot tudi Radinski že imata nekaj malega izkušenj z igranjem v Davisovem pokalu.

"Ekipa je sestavljena iz trenutno razpoložljivih in zdravih igralcev. Žal imamo tudi tokrat kar nekaj zdravstvenih težav. Forma naših igralcev je uganka. Vemo, da se sta se tako Grega Žemlja kot Blaž Rola na začetku sezone lovila z rezultati, saj nista dosegla veliko zmag. Razveseljivo je, da Blaž Rola trenutno dobro igra na turnirju ATP v Sao Paulu. Kar se tiče samih pričakovanj, Romuni imajo zelo kakovostno dvojico, njihov prvi in drugi igralec pa sta bila v preteklosti že veliko višje uvrščena. Težko bi nas postavil v vlogo favoritov, ampak ob dobri dnevni formi naših igralcev verjamem, da se lahko domov vrnemo z zmago," je bil optimističen Trupej.

Grega Žemlja še sam ne ve, v kakšni formi je

Na novinarski konferenci je bil tudi Grega Žemlja. Žirovničan je povedal, da oba najboljša romunska igralca med posamezniki dobro pozna, z Mariusom Copilom pa je enkrat celo igral v kvalifikacijah. "Še zame je uganka, v kakšni formi sem. Imel sem relativno slab začetek sezone, za povrh vsega pa sem že zbolel za neko virozo, tako da sem deset dni samo ležal. Trenutno sem v fazi intenzivnih treningov, tako da računam, da bo dobra dnevna forma. Gremo tja zmagat," je povedal trenutno drugi najbolje uvrščeni slovenski igralec.

Romunija z vsemi najboljšimi

Svojo udarno četverico igralcev pa je že razkril tudi kapetan romunske ekipe Andrei Pavel. V ekipi ni ni nobenih presenečenj. Nastopili bodo najboljši s svetovne lestvice. Najvišje uvrščeni romunski igralec je Adrian Ungur na 193. mestu. Sledi mu Marius Copil (196.), Victor Hanescu. Največja nevarnost bo za naše fante pretila v igri dvojic. Tam je romunska ekipa najmočnejša. Horia Tecau je trenutno tretji igralec med dvojicami, medtem ko Florin Mergea zaseda 12. mesto.

Glede na uvrstitve na lestvici ATP pa se obeta izenačen dvoboj. V primeru zmage se bo slovenska reprezentanca v naslednjem krogu pomerila s teniško velesilo – Španijo. To je za slovensko ekipo še dodatna motivacija.

Dvoboj med Romunijo in Slovenijo bo potekal od 4. do 6. marca.

Ne spreglejte