Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
10.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

5

Natisni članek

Mima Jaušovec Serena Williams tenis Rim

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 10.30

4 leta, 10 mesecev

Slovenka, ki je v Rimu Sereni Williams podelila nagrado, pri nas pa je pozabljena

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

5

Mima Jauševec

Prva igralka sveta Serena Williams je na močenem turnirju v Rimu dosegla svojo 70. lovoriko na turnirjih WTA. Pokal je dobila iz rok najboljše slovenske igralke v zgodovini Mime Jaušovec.

Ena najboljših teniških igralk na svetu Serena Williams je na 2,4 milijona dolarjev (2,1 milijona evrov) vrednem WTA-turnirju serije Premier v Rimu dosegla svojo 70. lovoriko. Lovoriko ji je podelila Mima Jaušovec, edina slovenska teniška igralka, ki je do zdaj osvojila turnir za grand slam. Mariborčanka je pred natanko 40 leti zmagala na turnirju v Rimu, na turnirju za grand slam -  OP Francije - pa je slavila leta 1977. Več kot očitno je, da v tujini njene uspeh še vedno cenijo, medtem ko jih pri nas večkrat spregledajo.

"Človek je malo žalosten"

In kako to, da je našo nekdanjo vrhunsko teniško igralko doletela ta čast? "Direktor turnirja in italijanska zveza sta me povabila, ker mineva 40 let od moje zmage v Rimu. To je bil leta 1976 tudi moj profesionalni turnir. Dali so mi to čast, da sem zmagovalkam podelila pokal, za tem pa so mi podelili še življenjsko nagrado zlati lopar. To podeljujejo nekdanjim teniškim igralcem, ki so nekaj storili za ta šport. Res so me počastili in moram priznati, da sem bila tega zelo vesela," nam je uvodoma povedala Mariborčanka, ki je bila nekdaj tudi kapetanka slovenske reprezentance.

Mimi Jaušovec je italijanska zveza namenila življenjsko nagrado zlati lopar. | Foto: Mimi Jaušovec je italijanska zveza namenila življenjsko nagrado zlati lopar.

Kot kaže, so pri nas njeni uspehi vse prevečkrat spregledani, kar opaža tudi sama. "Človek je malo žalosten. V tujini se spomnijo tvojih uspehov in obletnic, pri nas pa se mi zdi, da se tega niti ne omeni. Ko si starejši, je lepo, da se spomnijo tvojih dosežkov. Pri nas pa je tako, kot je, žalostno," nam je razkrila Mima Jaušovec.

Kot vsako leto bo tudi leto obiskala turnir v Parizu, kjer še vedno uživa ob gledanju teniških dvobojev. "Še vedno mi po žilah požene adrenalin, ko gledam dvoboje, zraven pa se še družim z igralci. Seveda sem navijala tudi za naši dekleti (Katarina Srebotnik, Andreja Klepač, op. p.) in v čast mi je, da lahko spremljam naše igralce," nam je še povedala Mima, ki je še vedno v Rimu.

Serena Williams je v Rimu dosegla svojo 70. lovoriko na turnirjih serije WTA. | Foto: Serena Williams je v Rimu dosegla svojo 70. lovoriko na turnirjih serije WTA.

Serena Williams v Pariz odhaja sproščena

Serena Williams je v finalu premagala svojo rojakinjo Madison Keys in tako še četrtič v karieri zmagala na turnirju v večnem mestu. To je bila za Williamsovo prva zmaga po devetih mesecih. Nazadnje je slavila na turnirju v Cincinnatiju. Za Sereno je bila to prva predstava na peščenih igriščih in, kot kaže, je to za 34-letno Američanko dobra napoved pred OP Francije.

"Dober občutek imam glede tega. Po nekaj dvobojih sem se začela počutiti bolje. Počutim se pripravljeno, tako da se že veselim," je uvodoma povedala Serena, ki bo v Parizu branila lansko lovoriko. V Parizu ji do zdaj še ni uspelo ubraniti lovorike, a kot pravi, je letos drugače. "Zagotovo tja odhajam bolj mirna in ne čutim pritiska, da moram zmagati. Vesela sem že, da bom sploh tam," je še povedala 21-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte