Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
16.21

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Natisni članek

Pariz tenis Serena Williams

Četrtek, 2. 6. 2016, 16.21

7 let, 1 mesec

OP FRANCIJE (WTA), 12. dan

Kazahstanka namučila Williamsovo, ki se bo za finale udarila z Nizozemko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23
Serena Williams | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prva igralka sveta Serena Williams je v Pariz prišla v odlični formi, saj do četrtfinala ni oddala niti niza. A danes bi njeno pot skorajda končala 13 let mlajša Kazahstanka Julija Putinceva, ki jo je prva igralka sveta strla šele v tretjem nizu.

Serena Williams lovi že svojo 22. lovoriko na turnirjih za grand slam, medtem ko je bil to za mlado Kazahstanko dvoboj kariere. Julija Putinceva, ki se je že izkazala v prejšnjih krogih, ko je najprej izločila 28. nosilko Andreo Petković in nato še 12. nosilko Carlo Suarez Navarro, je skorajda poskrbela za presenečenje. Prvi niz je dobila s 7:5, v drugem pa bila v dobrem položaju za zmago, a so nato pretehtale Serenine izkušnje in Američanka se je rešila ter izenačila s 6:4. Odločilni niz je nato Williamsova dobila s 6:1 in se po dveh urah in desetih minutah igre uvrstila v polfinale.

"Putinceva je igrala neverjetno dobro in v drugem nizu sem že mislila, da sem v izgubljenem položaju, da ne bom prišla do zmage, a nekako sem se le izvlekla," je po koncu dvoboja, v katerem je naredila kar 43 neizsiljenih napak, nasprotnica le 16, dejala Williamsova, ki se bo za finale udarila z Nizozemko Bertensovo.

"Želi si nuditi dostojen odpor"

S svojo dvanajsto zaporedno zmago se je presenetljivo v polfinale uvrstila tudi Nizozemka Kiki Bertens, ki je pred Parizom slavila na turnirju v Nürnbergu in je v življenjski formi. Švicarko Timeo Bacsinszky (Švi/8) 7:5, 6:2, osmo nosilko turnirja, je premagala s 7:5, 6:2.

Veselje Kiki Bertens ob preboju v polfinale. | Foto: Reuters Veselje Kiki Bertens ob preboju v polfinale. Foto: Reuters

"To je neverjetno. Ne morem verjeti, da sem se uvrstila v polfinale pariškega turnirja. Želim si le, da bi Williamsovi nudila dostojen odpor, jasno je, da je ona favoritinja, saj je številka ena na svetu. Skušala bom igrati svoj najboljši tenis in se čim bolj zabavati," je po še eni presenetljivi zmagi dejala Bertensova, ki je bila pred turnirjem v Nürnbergu še na 89. mestu, v Pariz je prišla kot 58. igralka sveta, domov bo odšla med prvih 30 na svetu.

 

Ne spreglejte