Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 5. 2020,
10.53

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

tenis Rim

Sobota, 30. 5. 2020, 10.53

3 leta, 11 mesecev

Teniški turnir Rim

Septembra se obeta še en prestižen teniški turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Turnir Rim | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Italijanski organizatorji so prepričani, da bodo teniški turnir ATP in WTA, ki bi moral biti maja, v Rimu izpeljali septembra. Predsednik italijanske teniške zveze Angelo Binaghi je v petek izrazil optimizem, da bi ta turnir na pesku lahko tudi letos izpeljali v večnem mestu ter javnosti omogočili uživanje v tem velikem dogodku.

Nad letošnjo teniško sezono visi veliko neznank. Zaradi pandemije novega koronavirusa so prvič v zgodovini odpovedali teniški turnir za grand slam v Wimbledonu, pod velikima vprašajema pa sta tudi preostala turnirja za veliki slam, odprti prvenstvi Francije in ZDA v Parizu in New Yorku.

Roland Garros | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Roland Garros naj bi se začel 20. septembra

Roland Garros naj bi se začel 20. septembra, s kvalifikacijami teden pred tem. Tudi organizatorji zadnjega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku ne razmišljajo o odpovedi turnirja ali selitvi na drugo lokacijo. OP ZDA bi moralo biti na sporedu od 31. avgusta do 13. septembra in za zdaj ta datum še ostaja v igri, dokončno odločitev o usodi US Opna bodo sprejeli do konca junija.

In v tej septembrski gneči so v Italiji prepričani, da bo prostor tudi za teniški turnir v Rimu. Lani je v finalu tega mastersa ATP serije 1000 zmagal Rafael Nadal, ki je premagal Novaka Đokoviča s 6:0, 4:6, 6:1.

"Mislim, da bomo, če ne bo kakšnega večjega preobrata, septembra, sredi in konec meseca, reorganizirali Internazionali BNL d'Italia," je Binaghi povedal za SuperTennis. "Predvsem Rimljani mi govorijo, da je prav ta izjemna sezona najboljši čas za igranje tenisa."

Binaghi je dejal, da se bo kmalu sestal z italijanskim ministrom za šport Vincenzom Spadaforro, s katerim bo razpravljal o načinih, kako "javnosti omogočiti uživanje v tem velikem dogodku". Turnir bi se sicer v želenem terminu prekrival z Roland Garrosom, piše STA.

Mima Jaušovec
Sportal Ne samo vrhunski tenis, tudi podpisan dres Dončića #video
Jelena Đoković
Sportal Je tudi vas pustila brez besed? #video
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković med karanteno prikrival svoje treninge #video
Ne spreglejte