Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2017,
7.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Marija Šarapova WTA

Četrtek, 3. 8. 2017, 7.25

6 let, 6 mesecev

Poškodba leve roke

Šarapova odpovedala nastop v Stanfordu. Tudi brez OP ZDA?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Marija Šarapova | Foto Reuters

Foto: Reuters

Petkratna zmagovalka teniških turnirjev za veliki slam Rusinja Marija Šarapova je odpovedala nastop na turnirju WTA v Stanfordu tik pred dvobojem drugega kroga, razlog za odpoved pa je poškodba leve roke, so sporočili prireditelji.

"Z obžalovanjem vam sporočamo, da je Marija Šarapova po posvetu z zdravnikom zaradi poškodbe leve roke odpovedala nadaljnje nastope," so zapisali organizatorji na Twitterju.

Rusinja Marija Šarapova je v ponedeljek odigrala svoj prvi dvoboj na ameriških tleh po več kot dveh letih, ko je v Kaliforniji v uvodnem krogu premagala domačinko Jennifer Brady.

"Že proti koncu ponedeljkovega dvoboja sem začutila bolečine v levi podlakti. Po včerajšnjem podrobnejšem pregledu pa mi je zdravnik svetoval, da naj ne nadaljujem nastopov, če ne želim tvegati resne poškodbe," je dejala ruska igralka.

Po vrnitvi in poškodbah padla na 171. mesto

Na turnirju v Stanfordu je v prvem krogu ugnala Američanko Jennifer Brady. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na turnirju v Stanfordu je v prvem krogu ugnala Američanko Jennifer Brady. Foto: Guliverimage/Getty Images Nekdanja številka ena ženskega tenisa ni v ZDA igrala vse od marca 2015, preden je "odslužila" 15-mesečni dopinški suspenz zaradi zlorabe meldonija.

Tokratna poškodba postavlja na kocko tudi njen nastop na bližnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo 28. avgusta. Obenem je vprašljiv tudi nastop Šarapove na turnirju v Cincinnatiju čez dva tedna, za katerega je Rusinja prav tako sprejela posebno povabilo prirediteljev.

Tridesetletnica se je na igrišča vrnila aprila, vendar pa so njeno vrnitev zaznamovale poškodbe. Medtem je padla na 171. mesto na lestvici WTA.

Dobitnica srebrne olimpijske medalje v Londonu leta 2012 je bila pozitivna na lanskem dopinškem testu, potem ko so v njenem vzorcu našli nekoč dovoljenega, pozneje pa prepovedanega meldonija. Sprva naj bi bila s teniških igrišč odsotna dve leti, po uspešni pritožbi so ji kazen kazen znižali na 15 mesecev, iztekla se je letos spomladi.

Ne spreglejte