Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
8.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP ZDA Andy Roddick

Petek, 31. 8. 2012, 8.15

8 let

Roddick napovedal slovo: Moj pes bo navdušen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za presenetljivo novico na OP ZDA je poskrbel Američan Andy Roddick, ki je na 30. rojstni dan sklical novinarsko konferenco in objavil, da bo je zadnji turnir v njegovi karieri.

Američan Andy Roddick, ki je na igriščih Flushing Meadowsa zmagal leta 2003, kar je tudi njegov edini naslov za grand slam v karieri, se bo v drugem krogu v petek pomeril z Avstralcem Bernardom Tomicem. Če izgubi, bo to njegov zadnji dvoboj v karieri. Dan prej je namreč presenetil z napovedjo, da pri 30 letih končuje teniško kariero. "Niso pomembna leta, pomembno je, kaj občutim, ali še lahko igram na najvišji ravni." Odgovor je ne. Raje se upokoji, kot pa da ne igra na stotih odstotkih.

"Ljubim življenje, prijatelje, ženo. Moj pes bo zelo navdušen. Nočem več biti zdelan oče," se je pošalil Roddick, ko je napovedal, da bo obrnil nov list v življenju. H koncu bogate kariere je pripomoglo dejstvo, da Američan nikakor ni več našel svojega mesta v profesionalnem tenisu ob prevladi velike četverice Švicarja Rogerja Federerja, Srba Novaka Đokovića, Španca Rafaela Nadala in Škota Andyja Murrayja.

"Čutim, da je trenutek pravi, da pomaham v slovo teniškim igriščem. Najboljši igralci so postali resnično zelo dobri in boj za zgolj preživetje v karavani me ne zanima," je bil stvaren Roddick, nekdanja teniška številka 1. "Vedno sem se želel posloviti na tem turnirju. Tu je veliko mojih sorodnikov in prijateljev. Vso sezono sem premišljeval o tem, ko pa sem odigral prvi dvoboj, sem vedel, da je to to." Že v Wimbledonu je začutil, da mu telo ne dovoljuje več igranja na najvišjem nivoju.

Roddick se je na vrh moškega tenisa povzpel leta 2003. Američan iz Nebraske, ki je osvojil 32 turnirjev ATP, je trenutno na 22. mestu na jakostni lestvici ATP. Kar štirikrat mu je na turnirjih za grand slam načrte prekrižal Federer. Trikrat je proti Švicarju izgubil finale v Wimbledonu (2004, 2005 in 2009), leta 2006 pa ga je Federer premagal v finalu OP ZDA. Zaslužil je dobrih 20 milijonov ameriških dolarjev.

Ne spreglejte