Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 5. 2014,
20.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 5. 2014, 20.38

8 let, 5 mesecev

Prvo presenečenje v Madridu: Mladi Avstrijec izločil Wawrinko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na turnirju serije masters v Madridu je kvalifikant Dominic Thiem v drugem krogu turnirja izločil tretjega igralca sveta Stanislasa Wawrinko. Rafael Nadal ni imel niti najmanjših težav.

20-letni Dominic Thiem je v drugem krogu turnirja v Madridu presenetil zmagovalca OP Avstralije Stanislasa Wawrinko. Avstrijec, ki je trenutno na lestvici ATP uvrščen na 70. mesto, je Švicarja ugnal v treh nizih, akterja pa sta na igrišču preživela eno uro in 46 minut. V naslednjem krogu Dominica čaka peti nosilec turnirja Španec David Ferrer.

"Res ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Med dvobojem sem bil neverjetno skoncentriran. To je pravi način za igranje takšnih dvobojev, biti moraš stoodstotno skoncentriran in na igrišču moraš dati vse od sebe," je po dvoboju povedal Thiem, ki je prvič v karieri premagal igralca prve deseterice.

"Dominator", kakor ga nekateri tudi imenujejo, je trenutno najmlajši igralec med prvo stoterico na svetovni lestvici.

"Moja igra ni bila najboljša, tako da si je Dominic zaslužil to zmago. Vsi vemo, da gre za zelo dobrega igralca, že od začetka letošnje sezone kaže zelo dobre igre. Nisem presenečen nad njim, ker ga poznam že od prej," je po dvoboju povedal Stanislas Wawrnika.

Ne spreglejte