Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 5. 2014,
21.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 2. 5. 2014, 21.07

8 let, 5 mesecev

Polona Hercog se bo zdaj raje posvetila treningom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v zadnjih mescih ubadala s poškodbami, a kot kaže se je na teniška igrišča vrnila več kot uspešno.

Vsak profesionalni igralec se zaveda, kako težka je vrnitev po poškodbi. To je izkusila tudi naša najboljša teniška igralka Polona Hercog, ki se je po petih mesecih znova vrnila na turnirje serije WTA. 23-letna Štajerka je pokazala, da je v dobri formi, saj se je tako na turnirju v Marakešu kot tudi Oeirasu prebila vse do četrtfinala.

Mariborčanka se z zadnjih dveh turnirjev vrača z dobrimi občutki. "Za menoj sta dva turnirja po vrnitvi na turnejo WTA. Občutki so odlični. Z rezultatskega vidika sem zadovoljna. Če sem v Marakešu igrala s kančkom bojazni, kako bo telo preneslo napore v pravih tekmah, je bilo na Portugalskem vse skupaj že lažje. Fizično sem dobro pripravljena, s teniškega vidika pa je bilo seveda pričakovati, da bom potrebovala nekaj tekem, preden bo igra stekla tako, kot mora," je nastopa na obeh turnirjih komentirala Hercogova, ki zdaj trenira z Željkom Krajanom. Ta je nekdaj treniral prvo igralko sveta Dinaro Safino.

Ob včerajšnjem porazu si nima kaj očitati

Kljub uspešnim nastopom se je Polona odločila, da ne bo igrala na turnirju v Madridu, ampak se bo raje posvetila treningom. Kot pravi Polona, si nima z zadnjih dveh turnirjev kaj očitati. "Če je bil poraz za polfinale v Marakešu malce grenak, tekmo sem namreč izgubila le zaradi nekaj ključnih točk, si ob včerajšnjem porazu nimam kaj očitati. Na Portugalskem sem imela v prvem in drugem krogu dve težki tekmi, zmagala sem po velikih bojih v treh nizih. Tekme so se vrstile druga za drugo in očitno me je tretji dan malce zmanjkalo. Proti Carli Suarez mi ni stekel servis, v nekaterih ključnih točkah pa nisem končala, kot bi morala," je pojasnila vzroke za poraz proti prvi nosilki, ki se je danes uvrstila tudi v finale.

Ne spreglejte