Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
10.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 4. 2014, 10.50

8 let, 5 mesecev

Polona Hercog je vroča, izločila je še šesto nosilko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v drugem krogu turnirja WTA v portugalskem Oeirasu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev vknjižila zmago proti šesti nosilki.

Polona Hercog je s 6:3, 4:6 in 6:2 premagala Čehinjo Lucie Šafarovo, v polfinalu pa jo čaka prvopostavljena Španka Carla Suarez Navarro. Suarez Navarrova je s 6:0 in 6:0 izločila Čehinjo Barboro Zahlavovo Strycovo. Hercogova je v prvem krogu po preobratu premagala Švicarko Stefanie Vögele z 2:6, 6:2 in 6:4.

Grega Žemlja, ki se je po dolgem času vrnil na teniška igrišča, uspešno nadaljuje svoje nastope na turnirju ATP Challenger na Kitajskem. V 2. krogu se je pomeril s Špancem Robertom Ortego-Olmedom, ki ga je premagal po treh nizih. Žemlja je za zmago potreboval eno uro in 54 minut.

V uvodu dvoboja je sprva bolje kazalo slovenskemu igralcu, ki je prvi niz dobil dokaj gladko, s 6:2, drugi niz je pripadel Špancu, zadnji niz pa je po podaljšani igri dobil Žemlja. Zelo dobro je Žirovničanu deloval prvi servis, saj je nasprotniku zabil deset asov, odstotek prvega servisa pa je imel kar . Nasprotnik Žemlje v četrtfinalu bo zmagovalec dvoboja med Britancem Danielom Coxsom in Hrvatom Nikolo Mektićem.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je svoje nastope v konkurenci dvojic na turnirju WTA v Oeirasu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev končala v četrtfinalu. Slovenka je skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits izgubila proti Čehinji Evi Hrdinovi in Rusinji Valeriji Solovjevi s 4:6, 7:5 in 3:10.

Ne spreglejte