Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
20.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Novak Đokovič John Isner

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 20.48

8 let

"Odličen sem od OP Francije, a mi tega ne priznate"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roger Federer je na zadnjih 41 dvobojih izgubil le dvakrat. Je spet glavni favorit za osvajanje "grand slamov"? Sam pravi, da odlično igra že vse od lanskega Pariza, pa mu tega ne priznamo.

Roger Federer "grand slama" ni zmagal od Melbourna 2010, a vse boljša forma v zadnjih devetih mesecih in nekaj spodrsljajev Novaka Đokovića in Andyja Murrayja ter nihajoča forma Rafaela Nadala nakazujejo, da se v 2012 švicarski veteran lahko vrne na prestol enega od največjih teniških turnirjev na svetu. V nedeljo je v finalu Indian Wellsa s 7:6 in 6:3 odpravil Američana Johna Isnerja (ta je pred tem izločil Đokovića) in tako dobil šesti turnir v zadnjih osmih poizkusih (na zadnjih 41 dvobojih je izgubil le dvakrat). Švicar je na poti do finala Indian Wellsa premagal še Juana Martina del Potra in Nadala.

"Mislim, da igram zelo dobro vse od zadnjega OP Francije, a ljudje mi ne priznajo tega, saj ga nisem osvojil. Enako velja za Wimbledon. Mislim, da sem tam igral zelo dobro in bi ga lahko tudi osvojil. Enako se je zgodilo na OP ZDA," razlaga Roger Federer, zmagovalec 16 "grand slamov". Lani je v Parizu izgubil finale z Nadalom, v Wimbledonu ga je v četrtfinalu šokiral Jo-Wilfried Tsonga, v New Yorku pa je bil po maratonskem polfinalnem dvoboju boljši Đokovič. "Ti porazi so bili težki, a sem ostal miren in še naprej trdo treniral. Naredil sem nekaj popravkov v igri in upal, da bo na mojo stran stopila še sreča. Vse se je lepo obrnilo že konec lanske sezone."

Morda trenutno igra celo svoj najboljši tenis? "Ne vem. Mislim, da sem zadnje tri dvoboje odigral zelo dobro, pravzaprav večino v zadnjih šestih mesecih. Pa saj tudi prej nisem igral slabo. Vesel sem, da sem zdrav in imam voljo do igranja. Uživam življenje. Mislim, da igram zelo dobro. Če pa je to najboljše v moji karieri, pa ne vem." Švicarjev kratkoročni cilj je osvojiti še kak "grand slam", dolgoročni pa vrnitev na prvo mesto jakostne lestvice. "Ker je imel Novak izjemnih 12 mesecev, ne morem kmalu postati številka 1. Če imam jaz dober niz, še ne pomeni, da ga on nima. Morda mu uspe še en. Morda pa ga bo na peščenih turnirjih imel Rafa. Zato se mi je težko vrniti na prvo mesto."

Ne spreglejte