Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2023,
15.45

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Roland Garros tenis OP Francije Lucas Pouille

Petek, 26. 5. 2023, 15.45

11 mesecev, 1 teden

Lucas Pouille

Od depresije in alkoholizma do solz sreče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Lucas Pouille | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Teniško OP Francije se ni še niti dobro začelo, pa že piše zanimive in tudi lepe zgodbe. Tokrat je za to poskrbel Lucas Pouille, ki se mu je skozi kvalifikacije uspelo prebiti na največji turnir na pesku. Francoz je pred tem prestal zelo težko obdobje.

Lucas Pouille je po četrtkovi zmagi v zadnjem krogu kvalifikacij obsedel v solzah, saj je bil še pred manj kot letom dni v zelo težkem položaju. Kot je sam razkril, je dosegel dno. Toda očitno se mu je uspelo vrniti na pravo pot, saj se je uvrstil v glavni del domačega turnirja. Ob odhodu z igrišča ga je čakal pobiralcev žogic, v rokah pa je držal hčerko.

Pouille je v finalu kvalifikacij premagal 22. nosilca kvalifikacij Jurija Radionova (1:6, 7:5, 6:0). To je zanj prva uvrstitev na glavni turnir, potem ko je lani v Parizu prejel posebno povabilo, a se moral posloviti že v prvem krogu.

Uspeh v kvalifikacijah je bil zaradi njegovih nedavnih bitk še bolj odmeven. Nekdanji polfinalist OP Avstralije je zaradi poškodbe izgubljal mesta na lestvici, prav tako ni našel prave forme. Še pred letošnjimi kvalifikacijami OP Francije je za francoski časopis L'Equipe priznal, da se je boril z depresijo in alkoholom. "Imel sem temno obdobje in padel v depresijo, zaradi katere sem po Roland Garrosu spal samo eno uro na noč in pil."

"Sprejel sem odločitev, da temu naredim konec"

Zaradi tega je bil prisiljen lagati tudi svojemu nekdanjemu trenerju Felixu Mantilli. "Nisem mogel zapreti oči. Bil sem povsem sam s Felixom. Šel sem nazaj v sobo in gledal v strop. Tonil sem v nekaj srhljivega in vstajal z otečenimi očmi."

"Vsako jutro me je Felix vprašal: 'Ali ne spiš?' 'Da, spim, imam samo alergije na preprogo, cvetni prah, travo …' Lagal sem mu."

Toda Pouillu se je uspelo izvleči iz najhujšega, saj je spoznal, da mora nekaj spremeniti, preden bi vse skupaj postalo še hujše.

"To sem zadržal zase, tega nisem povedal nikomur. Imel sem slabo obdobju. Sprejel sem odločitev, da temu naredim konec, drugače bi končal v norišnici Sainte-Anne. Zaradi svojega duševnega zdravja sem moral temu narediti konec," je pred časom pojasnil 29-letni teniški igralec, ki je leta 2016 na OP ZDA vzel skalp tudi Rafaelu Nadalu.

Lucas Pouille je bil včasih deseti igralec sveta. | Foto: Reuters Lucas Pouille je bil včasih deseti igralec sveta. Foto: Reuters

Zdaj ima priložnost, da se izkaže

Pouille je dokazal, da se je kljub težavam mogoče vrniti in znova najti pravo pot. Zmaga v kvalifikacijah OP Francije je pomemben mejnik v njegovi karieri. Zdaj ima priložnost, da se pomeri z najboljšimi igralci sveta na glavnem turnirju in dokaže svoje sposobnosti. Njegova zgodba je dokaz, da lahko z voljo premagaš težke preizkušnje ter dosežeš uspeh in najdeš srečo.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Žreb se je poigral z glavnimi favoriti: Đoković lahko v polfinalu naleteli na številko 1
pokal Billie Jean King, Kaja Juvan, Qinwen Zheng
Sportal Juvan in Hercog brez Rolanda Garrosa, Zidanšek še v igri
Ne spreglejte