Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
7. 5. 2016,
11.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

tenis Rafael Nadal Novak Đoković

Sobota, 7. 5. 2016, 11.07

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković: To resno mislim in ne bi bil iskren, če bi govoril drugače

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Novak Đoković

Novak Đoković že od nekdaj ne skriva svojih visokih ambicij. Tokrat je izjavil, da bi v zmagah na turnirjih za grand slam rad presegel Rogerja Federerja in Rafaela Nadala.

Novak Đoković ima v svoji vitrini trenutno enajst lovorik z največjih turnirjev. Pred njim so še Roy Emerson (12), Rafael Nadal in Pete Sampras (14) ter Roger Federer s sedemnajstimi lovorikami. Zadnjič je Beograjčan zmagal na letošnjem OP Avstralije.

"Lagal bi, če bi rekel, da ne verjamem, da lahko presežem Federerja in Nadala. To resno mislim in ne bi bil iskren, če bi govoril drugače. Vseeno pa bi to lahko vplivalo na mojo koncentracijo, če bi razmišljal samo o tem," je povedal prvi lopar sveta.

Kot pravi, je še dovolj mlad in ima še veliko priložnosti, da osvoji lovorike na turnirjih velike četverice. "Velik izziv mi je, da v eni sezoni osvojim vse štiri turnirje za grand slam. To so najtežji turnirji, ki se igrajo na tri dobljene nize, prav tako si pod velikim pritiskom … Enkrat sem bil blizu, da osvojim vse štiri turnirje. Težko bo izpolniti ta cilj, vendar ni nemogoče."

Rafael Nadal je dvignil svojo raven igre v primerjavi z lansko sezono. | Foto: Rafael Nadal je dvignil svojo raven igre v primerjavi z lansko sezono.

Rafa favorit v Parizu

Edini veliki turnir, ki mu še manjka v njegovi zbirki, je OP Francije. Na letošnjem turnirju v Franciji pa kot glavnega favorita vidi Rafaela Nadala. "Nadal je na Roland Garrosu izgubil samo dva dvoboja in to je dovolj velik pokazatelj, da je favorit. Je v dobri formi in v primerjavi z lansko sezono je dvignil raven svoje igre. Poleg naju je še kar nekaj igralcev, ki lahko zmagajo v Parizu," je dodal Nole.

Đoković trenutno uspešno igra na turnirju serije masters v Madridu. V soboto zvečer ga čaka polfinalni dvoboj, kjer se bo pomeril z Japoncem Keijem Nišikorijem. Drugi polfinale pa bo potekal med branilcem naslova Andyjem Murrayjem in Rafaelom Nadalom.

Ne spreglejte