Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2015,
9.54

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Davisov pokal vstopnice

Torek, 3. 3. 2015, 9.54

2 leti

Novak Đoković: Očitno je, da je nekdo storil kaznivo dejanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V svetovni skupini Davisovega pokala se bosta ta konec v Kraljevu pomerili reprezentanci Srbije in Hrvaške. Že pred dvobojem pa je veliko prahu dvignila afera z vstopnicami.

Pričakovano je bilo, da bo za dvoboj v Davisovem pokalu med Srbijo in Hrvaško vladalo veliko zanimanje. Vstopnice, ki so ostale še za navijače (teh naj bi bilo le 300), so pošle po vsega 13 minutah. Mnogi zvesti navijači, ki so dolge ure čakali pred blagajno, so tako besni in praznih rok odhajali domov. Pozneje se je oglasil tudi prvi igralec sveta Novak Đoković, ki ni izključil zlorabe odgovornih ljudi.

"Zelo sem razočaran. Da so vstopnice pošle po vsega 13 minutah, je preprosto nemogoče, edino če so jih prodali le 50. Ob istem času je ne spletni strani pisalo, da bodo vstopnice na voljo tudi na internetu, vendar prodaje tam sploh ni bilo. Na koncu se je izkazalo, da je bilo že vse razprodano, še preden se je prodaja začela. Očitno je, da je nekdo storil kaznivo dejanje in naj za to tudi odgovarja," je v nedeljo za spletno stran Blic povedal prvi lopar srbske reprezentance Novak Đoković.

Po Đokovićevi izjavi je takoj v akcijo stopila policija, ki je že opravila razgovore z določenimi ljudmi, ob tem pa se je oglasil tudi notranji minister Srbije Nebojša Stefanović, ki je zagotovil, da bo glede tega potekala temeljita preiskava.

Na srbski teniški zvezi se branijo

Predsednik upravnega odbora srbske teniške zveze Toplica Spasojević je za tem dejal, da bo šlo v prodajo 300 vstopnic in poudarja, da ni šlo za nikakršno zlorabo. "Zlorabe ni bilo. Vse je bilo jasno in transparentno. Potem ko smo vstopnice dodelili hrvaški teniški zvezi, domačinom in sponzorjem, je ostalo še 300 vstopnic. V petek jih je šlo v prodajo 107, preostale pa se bodo prodale na dan dvoboja, kot je to v navadi. Torej ni šlo za zlorabo," je za srbske medije povedal Spasojević.

Kljub temu se mnogi sprašujejo, kako je za navijače ostalo le deset odstotkov vstopnic, potem ko ima dvorana v Kraljevu na voljo 2.967 sedežev.

Dvoboj bo potekal od petka do nedelje. V dvoboju pa je velik favorit Srbija, saj je v hrvaški reprezentanci svoj nastop zaradi poškodbe odpovedal lanski zmagovalec OP ZDA Marin Čilić. Tako bo vodilno vlogo v hrvaški ekipi prevzel mladi Borna Ćorić.

Ne spreglejte