Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
14. 11. 2015,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray

Sobota, 14. 11. 2015, 9.47

8 let

Novak Đoković: Ne vem, kaj naj rečem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot najboljša sta se na sklepni turnir uvrstila Novak Đoković in Andy Murray. Srbski zvezdnik je letos prikazal skorajda neponovljivo sezono.

Prvi lopar sveta Novak Đoković v London prihaja kot veliki favorit. V zadnjem času ni igralca, ki bi se lahko enakovredno kosal z njim. O tem pričajo tudi zadnji rezultati. Beograjčan je namreč zmagal na zadnjih štirih turnirjih in ima niz 22 zaporednih zmag. Letos je zmagal na desetih turnirjih, med njimi tudi na treh turnirjih za grand slam (OP Avstralije, Wimbledon, OP ZDA).

Ko so ga po žrebu vprašali, če se zaveda, da ga je trenutno praktično nemogoče premagati, je Nole odgovoril. "Ne vem, kaj naj rečem. Brez dvoma je to moja najboljša sezona. Poskušal bom nadaljevati v istem ritmu. Sklepni turnir v Londonu je poleg turnirjev za grand slam zagotovo največji izziv."

Za Đokovića bo to deveti zaporedni nastop. Tudi na sklepnih turnirjih se varovanec Borisa Beckerja lahko pohvali z izjemnimi rezultati. Prestižni pokal je dvignil že štirikrat, letos pa ima vse možnosti, da ga dvigne še petič oziroma četrtič zapored. V prvem dvoboju ga čaka Kei Nišikori.

Murray je imel sprva pomisleke, a je le prišel

Najboljši britanski igralec Andy Murray bo v Londonu igral kot drugi najboljši igralec v letošnji sezoni. Kot zanimivost lahko povemo, da je Škot sprva imel pomisleke o nastopu na turnirju najboljše osmerice. Velika Britanija bo namreč po sklepnem turnirju igrala v finalu Davisovega pokala proti reprezentanci Belgije. Za Otočane bi bila to prva zmaga po letu 1936, tako da bo ta dvoboj zgodovinskega pomena. Kljub temu se je Škot odločil, da bo prišel v Londonu.

Andy je v letošnji sezoni zmagal na štirih turnirjih, predvsem pa je blestel na pesku, ki ni njegova najljubša podlaga. 28-letni teniški igralec je na rdečem pesku dobil turnirja v Madridu in v Münchnu. Zmagal je še v Montrealu in Queen's Clubu.

Na sklepnem turnirju, kjer še ni okusil slasti zmage, bo nastopil sedmič. V šestih poskusih pa se je najdlje prebil do polfinala.

Ne spreglejte