Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 5. 2014,
16.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 16. 5. 2014, 16.47

8 let, 5 mesecev

Novak Đoković: Ne pomnim, kdaj sem bil tako nemočen pri vračanju servisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prvi igralec sveta Rafael Nadal se je uvrstil v finale turnirja v Rimu. V polfinalu je ugnal Bolgara Dimitrova. Đoković premagal Raonića. Katarina Srebotnik v finalu.

Novak Đoković si je po treh urah priigral peti finale mastersa v Rimu. Miloš Raonić je imel svoje priložnosti, toda ni jih izkoristil. V slabo voljo je spravljal prvega igralca predvsem z močnimi servisi, zabil je 16 asov. V drugem nizu je bil blizu zmagi, kar se je poznalo v tretjem, ko je popustil in Đoković se je uvrstil v finale. Srb je osvojil 121 točk od 235.

"To je bila velika zmaga zame. Dala mi je veliko samozavesti za jutrišnji finale in tudi za preostanek sezone," je takoj po dvoboju povedal srbski zvezdnik, ki priznava, da ga je mladi Kanadčan presenetil z igro. "Igral je na zelo visoki ravni, še posebno dobro mu je deloval servis. Ne pomnim, kdaj sem bil tako nemočen pri vračanju servisa. Nikakor nisem mogel prebrati njegovega servisa."

"Prav tako me je presenetil z njegovim gibanjem po igrišču, zelo je izboljšal njegov backhand in tudi zelo dobro je igral na mreži," je dodal Đoković, ki je na turnirju v Rimu slavil dvakrat.

Drugi finalist je z gladko zmago nad Bolgarom Grigorjem Dimitrovim, Španec Rafael Nadal. "Mislim, da sem dvoboj začel zelo dobro, v drugem nizu pa je Grigor delal nekaj več napak kot sicer," so bile uvodne besede Nadala. "Če govorim o sebi, lahko rečem, da sem igral soliden dvoboj. Zelo dobro je deloval moj backhand udarec. Že v petek proti Murrayju sem igral dobro, danes pa sem znova pokazal, da se moja igra izboljšuje. Prav tako je začel delovati forehand … Veliko je pozitivnih stvari."

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je v konkurenci dvojic uvrstila v finale. Srebotnikova je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta četrti nosilki, v polfinalu premagala Španko Anabel Medina Garrigues in Kazahstanko Jaroslavo Švedovo s 7:6 (6) in 6:4.

Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med drugopostavljenima Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci ter osmima nosilkama, Nemkama Julio Görges in Anna-Leno Grönefeld.

Jakupovičeva brez glavnega turnirja v Nürnbergu

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je obstala v kvalifikacijah teniškega turnirja v Nürnbergu z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev. Za Jakupovićevo je bila v soboto v dveh nizih s 6:1 in 6:0 po vsega 50 minutah igre usodna Bolgarka Dia Eftimova.

Ne spreglejte