Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
12.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Polona Hercog Andreja Klepač

Sreda, 12. 6. 2013, 12.49

8 let, 5 mesecev

Nezaustavljiva Hercogova v enem dnevu do druge zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Za Polono Hercog je uspešna sreda. Na turnirju WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev je najprej v 1. krogu premagala drugo nosilko Klaro Zakopalovo, nato pa še Američanko Julio Cohen.

Hercgovoa je v 1. krogu s 6:3, 4:6 in 6:1 odpravila drugo nosilko, Čehinjo Klaro Zakopalovo. Uvodni niz je dobila relativno lahko. Kazalo je, da bo podobno gladko drugega izgubila, saj je Zakopalova vodila že s 5:2. A Slovenki se je uspelo približati na 5:4, deseto igro - na svoj servis - pa je Čehinja le dobila in izid v nizih izenačila. V tretjem nizu je Hercogova takoj naredila dva "breaka" za vodstvo s 4:0 in tako praktično odločila niz ter dvoboj. Polona, ki je v šestih dvobojih še brez poraza proti Zakopalovi, je v drugem krogu po uri in 50 minutah igre dvakrat s po 6:3 gladko izločila Američanko Julio Cohen in se uvrstila v četrtfinale. Tam se bo pomerila s peto nosilko Čehinjo Lucie Šafarovo, s katero sta se doslej srečali že trikrat. Nazadnje lani v Charlestonu; z 2:1 v zmagah vodi češka igralka.

Prav tako uspešna je bila Andreja Klepač, ki je v konkurenci dvojic skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits premagala ameriško navezo Asia Muhammed/Allie Will s 6:2 in 7:6 (4). Klepačeva in Klemenschitsova se bosta v 2. krogu pomerili z boljšima iz dvoboja med Srbkinjo Aleksandro Krunić in Poljakinjo Katarzyno Piter ter Nemko Julio Görges in Luksemburžanko Mandy Minella. Slednji sta drugi nosilki.

Ne spreglejte