Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2008,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 8. 2008, 7.51

8 let

Največja zmaga Škota v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Škotski teniški igralec Andrew ''Andy'' Murray je v finalu turnirja serije ATP Masters v Cincinnatiju po dveh podaljšanih igrah odpravil Srba Novaka Djokovića in dosegel največji uspeh v karieri.

Dvoboj dveh 21-letnikov (Škot je od Srba starejši zgolj za teden dni) v finalu zadnjega teniškega vrhunca pred olimpijskim turnirjem je (ne)pričakovano pripadel Britancu, ki je z veliko zmago še izboljšal svojo uvrstitev na svetovni jakostni lestvici.

Najboljši teniški igralec na Otoku je v drugem nizu pri vodstvu s 5:3, ko je serviral za zmago, zapravil štiri zaključne žogice. Tretji igralec na svetu Novak Djoković se je navkljub izjemni vročini, ki je v nedeljo vladala v ameriški zvezni državi Ohio, vrnil in izenačil na 5:5, drugi niz pa je ''odšel'' v podaljšano igro.

Škot že na 6. mestu

Tako kot v uvodnem pa je še enkrat več pokazal dovoljšno mero zbranosti Andy Murray in z neverjetno hladnokrvnostjo ugnal ''krvnika'' bodoče številke ena na svetu, Španca Rafaela Nadala. Slednji bo zaradi polfinalnega poraza z Novakom Djokovićem uradno na lestvici prehitel Rogerja Federerja ''šele'' 18. avgusta, Švicar pa bo predal svetovni prestol po spoštovanja vrednih 235 tednih. Murray je odpravil najboljšega Srba že drugič v dveh tednih. Djoković je moral priznati premoč že v četrtfinalu turnirja ATP Masters v Torontu, Škot pa se je po izjemnem teniškem poletju (v ''domačem'' Wimbledonu se je prvič prebil med osem najboljših) na svetovni lestvici povzpel na izvrstno šesto mesto. "To je zelo pomembna zmaga, način, kako sem do nje prišel, pa njeno vrednost še povečuje. Veliko dela sem vložil, da bi zmagoval na turnirjih te ravni in zdaj se mi vse skupaj vrača," je bil po prvi zmagi na mastersih navdušen 21-letni Škot.

Ne spreglejte