Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
15.48

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

OP Avstralije Kaja Juvan

Četrtek, 25. 1. 2018, 15.48

6 let, 3 mesece

Najboljši fantje v Mariboru, oslabljena dekleta v Tallinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Kaja Juvan | Foto Teniška zveza Slovenije

Foto: Teniška zveza Slovenije

Medtem ko je prvi grand slam sezone v Melbournu v sklepni fazi, se slovenski reprezentanci pripravljata na nastope v Davisovem in Fed pokalu. Naslednji konec tedna bodo fantje v Mariboru gostili Poljsko, od 7. do 10. februarja pa bodo dekleta nastopila v Tallinu.

Moška reprezentanci se bo v Mariboru predstavila v najmočnejši postavi, torej z Aljažem Bedenetom, Blažem Kavčičem in Blažem Rolo, pri ženskah pa kapetan Andrej Kraševec ne more računati na najboljši igralki, Polono Hercog in Andrejo Klepač, prav tako pa je še vprašljiv nastop Dalile Jakupovič.

Andrej Kraševec | Foto:

Na voljo ima le tri igralke

Kraševec ima zato na seznamu le tri igralke, Tamaro Zidanšek (179.), Nino Potočnik (438.) in Kajo Juvan (492.), pogovori z Dalilo Jakopovič (174.), ki je na lestvici WTA druga najboljša Slovenka za Hercogovo (91.), pa so še v teku. "Pričakujem, da se bo Jakupovičeva pridružila reprezentanci, tako da bomo v Estonijo odpotovali s precej konkurenčno ekipo. Glede na to, da smo bili izžrebani v najtežjo skupino skupaj s Hrvaško, ki ima dve posameznici med prvih sto, Donno Vekić in Petro Martić, Madžarsko, ki ima v svoji vrsti Timeo Babos, 51. igralko sveta, ter vedno neugodno Švedsko, je naš cilj prikazati dobre igre in se v vsakem dvoboju boriti do zadnjih atomov moči," pravi Kraševec, ki je lani ekipo pripeljal iz druge v prvo evroafriško skupino.

Polona Hercog je zavrnila nastop v reprezentanci, saj se želi posvetiti osebnemu razvoju in sezono začeti brez poškodb, Andreja Klepač, ki je med dvojicami 24. igralka na svetu, pa je morala udeležbo odpovedati zaradi zdravstvenih težav s komolcem in hrbtom.

Kaja Juvan nestrpno čaka odhod v Estonijo. | Foto: Vid Ponikvar Kaja Juvan nestrpno čaka odhod v Estonijo. Foto: Vid Ponikvar Za Juvanovo je nastop za Slovenijo nekaj posebnega

Novinarske konference ženske reprezentance v Ljubljani se je udeležila le Kaja Juvan (492.); 17-letna Ljubljančanka je končala nastope na mladinskih turnirjih in se bo letos povsem posvetila profesionalnemu tenisu. Zato je tudi zamenjala šolo in se usmerila tudi k preostalim zadevam, ki spadajo k poklicnemu športu. "Veliko berem knjige, se posvečam psihologiji, prehrani, telesni vadbi, saj želim pripravljena prodreti v svetovni vrh. Mnogo je igralk, ki z igro hitro napredujejo, a nimajo pravih osnov, zato ne morejo dlje časa ostati v vrhu," pravi Juvanova in dodaja: "Zame je nastop za Slovenijo nekaj posebnega. Občudujem uspehe preostalih slovenskih športnikov in tudi sama želim biti del tega. Zdaj ko vidim, da ne bomo nastopile v najmočnejši postavi in bom morda dobila več priložnosti, še bolj nestrpno čakam odhod v Estonijo."

V Talinu bo nastopilo štirinajst reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Zmagovalke skupin se bodo potegovale za dve mesti v kvalifikacijah za drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene bodo igrale za obstanek v prvi evroafriški skupini, preostale pa bodo še eno leto članice prve evfroafriške skupine.

Ne spreglejte