Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
24. 6. 2015,
11.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eugenie Bouchard

Sreda, 24. 6. 2015, 11.44

7 let, 12 mesecev

Mlada teniška zvezdnica: Ljudje prehitro znorijo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vzhajajoča zvezda svetovnega ženskega tenisa Eugenie Bouchard letos nikakor ne najde prave forme, saj je v zadnjem obdobju izgubila kar devet od desetih dvobojev. Bouchardova klub temu ostaja mirna.

Lanska finalistka Wimbledona Eugenie Bouchard se je znašla v precej nezavidljivem položaju, saj ji v letošnji sezoni praktično skoraj nič ne gre od rok. V zadnjih desetih dvobojih je namreč izgubila kar devetkrat. Mlada Kanadčanka, ki trenutno igra na turnirju v Eastbournu, pa se ne obremenjuje z zadnjimi rezultati in upa, da se bo kmalu vrnila na prava pota.

"Na začetku sem bila zelo neučakana, saj sem pričakovala, da bom letos igrala tako dobro kot lani ali celo bolje. Spoznala sem, da moja krivulja pada, in to je nekaj povsem običajnega. Vsi so mi govorili, da do tega prej ali slej pride. In ravno to se dogaja ta trenutek. Ugotovila sem, da moram to sprejeti," je sprva povedala 21-letna igralka, ki pravi, da se iz dneva v dan bolje počuti na igrišču.

"Konec koncev gre le za teniški dvoboj"

"Čeprav se bolje počutim tako v telovadnici kot tudi na igrišču, rezultati še niso pravi. Zavedam se, če bom delala prave stvari, da se bodo vrnili tudi rezultati. Morda prihodnji teden, na ameriški turneji ali šele naslednje leto. Naučila sem se, da lahko izgubim še nekaj dvobojev in bom to na koncu sprejela. Konec koncev gre le za teniški dvoboj," je razkrila Bouchardova, ki ja na lestvici WTA trenutno uvrščena na 12. mesto.

Pri svojih letih pa se je morala naučiti spopasti tudi z zunanjimi pritiski, saj navijači veliko pričakujejo od nje. "Čutim, da ljudje prehitro znorijo. Hitro skočijo name, ko mi gre dobro, prav tako skočijo, ko izgubljam. S tem se preprosto ne želim obremenjevati," je še povedala nekdanja peta igralka sveta, ki je v prvem krogu turnirja v Eastbournu premagala Američanko Alison Riske. V naslednjem krogu jo čaka 31. igralka sveta Belinda Benčić iz Švice.

Ne spreglejte