Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2008,
21.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2008, 21.36

8 let, 5 mesecev

Madžarka izločila Kato, težave Šarapove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je nastope na turnirju WTA v ameriškem Amelia Islandu končala v osmini finala.

Srebotnikova, 12. nosilka, je ostala brez uvrstitve v četrtfinale, potem ko jo je v tretjem krogu premagala Madžarka Agnes Szavay s 3:6, 6:2, 6:3. Uvrstitev med najboljših osem na turnirju na Floridi z nagradnim skladom 600.000 je Srebotnikova, s 26. mestom najboljša Slovenka na lestvici WTA, naskakovala v prvem obračunu z madžarsko tenisačico, ki je na računalniški lestvici enajst mest višje, na tem turnirju pa ima status osme nosilke. Srebotnikova je dvoboj odlično začela in dobila prvi niz s 6:3, vendar nato podobno gladko izgubila drugega.

V tretjem je njena tekmica povedla z 2:0, po izenačenju na 2:2 pa je Szavayeva spet pobegnila že na 5:2. Srebotnikova je zmogla še znižanje na 3:5, novega preobrata pa nato ni bilo in Madžarka se je po dobrih dveh urah uvrstila v četrtfinale, kjer bo njena nasprotnica Američanka Lindsay Davenport. Znamenita povratnica je v osmini finala stežka v treh nizih izločila hrvaško povratnico Karolino Šprem, ogromno znoja pa je morala za vstop med osem najboljših preliti tudi prva nosilka Marija Šarapova. ''Sibirska lepotica'' je ugnala Španko Anabel Medino Garrigues šele v podaljšani igri tretjega niza.

Ne spreglejte