Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2022,
23.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

Pokal Laver Laverjev pokal Felix Auger Aliassime Matteo Berrettini Roger Federer Novak Đoković

Sobota, 24. 9. 2022, 23.30

1 leto, 7 mesecev

POKAL LAVER, 2. DAN

Đoković ob veliki vrnitvi spregovoril o slovesu Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Novak Đoković | Novak Đoković je prišel do gladke zmage. | Foto Reuters

Novak Đoković je prišel do gladke zmage.

Foto: Reuters

Potem ko je petkov večer v O2 areni v Londonu na Laverjevem pokalu minil v znamenju čustvene upokojitve Rogerja Federerja, so se v soboto nadaljevali dvoboji med ekipama Evrope in sveta. Po končanem drugem dnevu je z 8:4 v vodstvu Evropa, prvič po zmagi v Wimbledonu pa je zaigral Novak Đoković, ki je bil uspešen tako v posamičnem dvoboju kot v igri dvojic skupaj z Italijanom Matteom Berrettinijem. Že zjutraj se je od tekmovanja poslovil Rafael Nadal, ki je odpotoval nazaj v Španijo.

Roger Federer Rafael Nadal Laver Cup 2022
Sportal Ob slovesu prijatelja se je zlomil tudi Nadal: Poslavlja se del mojega življenja

Drugi dan tekmovanja se je začel z odpovedjo Rafaela Nadala, ki je zaradi osebnih razlogov odšel nazaj v Španijo. Nadal z ženo Mario Perello namreč v kratkem pričakuje prvega otroka, ob tem pa se je Perrellova v nosečnosti soočila tudi z nekaj težavami. "Nisem preveč dobro. Zadnji tedni so bili res težki. Zelo malo sem spal, veliko sem bil pod stresom, saj situacija doma ni bila rožnata. Moral sem se spopasti z vsem tem pritiskom, ki me po navadi čaka le na igrišču. A na srečo vse poteka dobro in smo zdaj veliko bolj mirni. Tudi zaradi tega sem lahko prišel sem, kar je bilo zame tudi zelo pomembno," je v petek dejal Nadal, ki je bil tako priča slovesu velikega prijatelja in tekmeca Federerja, v soboto zjutraj pa je že odpotoval nazaj v Španijo k noseči ženi.

Sobotni spored sta tako odprla Italijan Matteo Berrettini, ki je po petkovem slovesu nadomestil Rogerja Federerja, in Kanadčan Felix Auger-Aliassime. Zmage s 7:6 (11), 4:6 in 10:7 se je pred očmi novopečenega upokojenca Federerja veselil Italijan. Zatem je bil za ekipo sveta uspešen Američan Taylor Fritz, ki je s 6:1, 4:6 in 10:8 premagal Britanca Camerona Norrieja, ki je zamenjal Nadala.

Matteo Berrettini je uspešno zamenjal Rogerja Federerja. | Foto: Reuters Matteo Berrettini je uspešno zamenjal Rogerja Federerja. Foto: Reuters

Vrnitev Đokovića z dvema zmagama

V prvem večernem obračunu je prvič po julijskem Wimbledonu, ko je v finalu premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa, na igrišče stopil Novak Đoković, ki je brez večjih težav s 6:1 in 6:3 premagal Američana Francesa Tiafoeja. "Hvala vsem navijačem za podporo, to nam veliko pomeni. Nisem igral že nekaj časa, moj zadnji obračun je bil finale v Wimbledonu, zato sem vesel, da sem nadaljeval v zmagovalnem ritmu. To je bila kar dobra predstava z moje strani, dobro sem obvladal žogico in nisem naredil veliko napak. Vesel sem vrnitve na igrišče, po petkovem dolgem, čustvenem dnevu ni bilo lahko, a zadovoljen sem s predstavo in tem, da sem pomagal naši ekipi," je dejal Đoković, ki je se je dotaknil tudi upokojitve Federerja.

"Mislim, da se lahko vsi strinjamo, da je bila to ena lepših izkušenj na teniških igriščih vseh časov. Vedeli smo, da bo čustveno, a vse nas je popeljal trenutek. Doživljali smo res mnogo čustev. Žalost, ker se je končala kariera enega najboljših teniških igralcev vseh časov, po drugi strani pa sem bil hvaležen in počaščen, da sem bil lahko ob njemu in celotni ekipi v takšnih trenutkih. Še posebej čustven sem bil po tem, ko sem videl na igrišču njegove otroke in družino, res je bil lep trenutek," je dejal Srb.

Đoković je le nekaj minut po končanem posamičnem dvoboju z Američanom stopil na igrišče še drugič. V zadnjem sobotnem dejanju je skupaj v paru z Italijanom Berrettinjem s 7:5 in 6:2 ugnal dvojico Alex De MinaurJack Sock.

Novak Đoković in Matteo Berrettini sta se odlično ujela v igri dvojic. | Foto: Reuters Novak Đoković in Matteo Berrettini sta se odlično ujela v igri dvojic. Foto: Reuters

Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, zmagala pa bo tista ekipa, ki bo prva prišla do trinajste točke.

Roger Federer
Sportal Čustveni Federer v solzah in s porazom sklenil izjemno kariero

Laverjev pokal, 2. dan:

Ekipa Evropa : Ekipa Svet 8:4

Matteo Berrettini (Ita) – Felix Auger Aliassime (Kan) 7:6 (11), 4:6, 10:7;
Cameron Norrie (VBr) – Taylor Fritz (ZDA) 1:6, 6:4, 8:10;
Novak Đoković (Srb) – Frances Tiafoe (ZDA) 6:1, 6:3;
Matteo Berrettini/Novak Đoković (Ita/Srb) – Alex De Minaur/Jack Sock (Aus/ZDA) 7:5, 6:2.

Pete Sampras Roger Federer
Sportal Legendarni Pete Sampras se je poklonil Rogerju Federerju
Ne spreglejte