Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2009,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 12. 6. 2009, 11.27

8 let

Japonka se po 13 letih vrača v Wimbledon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Posebno povabilo ("wild-card") za nastop na turnirju v Wimbledonu je prejela tudi 38-letna Japonka Kimiko Date Krumm, ki se je pred 13 leti na "sveti" angleški travi prebila med štiri najboljše.

Nekdanja četrta igralka na svetu se je v svojih najboljših letih zavihtela v polfinale kar na treh turnirjih za nagrado grand slam (1994 – OP Avstralije, 1995 – OP Francije in 1996 – Wimbledon), nato pa leta 1997 po poroki z nemškim dirkačem Michaelom Krummom postavila lopar v kot. Kimiko Date Krumm je lani teniški svet presenetila z odločitvijo, da se po skoraj ducat letih vrača na igrišča. Doslej je nastopila le na peščici turnirjev, večinoma na Japonskem. V Monzonu (Španija) je nedavno osvojila turnir ITF z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev in se na svetovni lestvici povzpela na 138. mesto. Prireditelji Wimbledona izkušene Japonke (septembra bo dopolnila 39 let) še zdaleč niso pozabili in ji dodelili posebno povabilo za nastop v glavnem delu turnirja. Poleg nekdanje polfinalistke so "wild card" prejele še domačinke Elena Baltacha, Katie O'Brien, Laura Robson, Melanie South in Georgie Stoop (vse Velika Britanija), Američanka Alexa Glatch in "kontroverzna" 16-letna Portugalka Michelle Larcher de Brito, ki je na odprtem prvenstvu Francije zaradi nadpovprečno glasnega udrihanja ob udarcu žogice (uradna meritev glasnosti je pokazala, da presega tudi "pionirko" tovrstnega početja Moniko Seleš ter novodobno "kraljico" Marijo Šarapovo) sprožila nemalo polemik.

V moškem delu turnirja so posebno povabilo prejeli Alex Bogdanovic, Daniel Evans, Joshua Goodall, James Ward (vsi Velika Britanija), Grigor Dimitrov (Bolgarija) in nekdanji prvi igralec na svetu, Španec Juan Carlos Ferrero. Imena dveh preostalih "srečnežev" bosta objavljena v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte