Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
30. 3. 2018,
11.54

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

teniški globus Miloš Raonić Juan Martin del Potro Goran Ivanišević

Petek, 30. 3. 2018, 11.54

6 let

Goranu Ivaniševiću je zavrela dalmatinska kri, okrcal je Argentinca

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Goran Ivanišević | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Miamiju trenutno poteka turnir serije masters, kjer so v moški konkurenci znani vsi polfinalisti. Med njimi je tudi Juan Martin del Potro, ki ga je nekdanji legendarni hrvaški teniški igralec Goran Ivaniševič označil za mojstra pretvarjanja.

Goran Ivanišević se je po končani karieri vrgel v trenerske vode in poklic trenerja kar dobro opravlja. Ivanišević je najprej sodeloval z Marinom Čilićem, s katerim sta leta 2014 skupaj zmagala na OP ZDA. Pozneje je nekaj časa bdel nad Čehom Tomašem Berdychom, zdaj pa skrbi za visokoraslega Kanadčana Miloša Raonica.

Zmagovalec je bil znan šele po treh urah

Splitčan je bil že v igralski karieri znan po tem, da je bil brez dlake na jeziku. Veljal je za precej čustvenega igralca, ki je v besu polomil marsikateri lopar. Nič drugače ni, ko opravlja trenerski posel. Nazadnje mu je dalmatinska kri zavrela, ko je v četrtfinalu njegov varovanec Miloš Raonic igral proti Juanu Martinu del Potru. Na koncu je zmagal del Potro. Zmagovalec pa je bil znan šele po treh nizih, zadnja dva niza pa sta se končala po podaljšani igri. Igralca sta na igrišču preživela skoraj tri ure.

Goran Ivanišević je bil že kot igralec zelo čustven. | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Ivanišević je bil že kot igralec zelo čustven. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kaj je razjezilo Ivaniševića?

Očitno je ta poraz zabolel tudi Ivaniševića, ki je vse skupaj komentiral na svojevrsten način. "Del Potro se je delal, da je poškodovan, in hodil počasi. V tem je pravi mojster. Pravzaprav je enako delal že v Indian Wellsu, prav tako proti Milošu (Raonicu op. p.)," je izjavil zmagovalec Wimbledona iz leta 2001.

Del Potro, ki je pred tem zmagal na turnirju v Indian Wellsu, je trenutno v izjemni formi. Proti Raonicu je dobil že petnajsti zaporedni dvoboj. Visokorasli Argentinec bo v polfinalu igral proti Američanu Johnu Isnerju. Igralca sta se do zdaj pomerila devetkrat, boljši izkupiček pa ima Delpo (6:3).

Ne spreglejte