Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2008,
18.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2008, 18.24

8 let, 5 mesecev

Federer pohvalil "najslabšega igralca na svetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Švicar Roger Fededer, v zadnjih letih številka 1 na teniški lestvici ATP, je Britancu Robertu Deeju namenil čestitke in pohvale za prvo zmago po 54. zaporednih porazih, ki jo je dosegel v Barceloni.

Britanec, ki v teniških krogih velja za "najslabšega igralca na svetu", je v katalonski prestolnici ugnal ameriškega najstnika Arzhanga Derkshanija. "Če delaš trdo, zagrizeno in srčno, potem se ti bo trud tudi obrestoval," je v malce ciničnem tonu na zastavljeno vprašanje v zvezi z Deejem dejal Federer, ki trenutno nastopa na turnirju serije masters v Monte Carlu in je v dolgoletni karieri na teniških turnirjih zaslužil več kot 40 milijonov dolarjev.

Dee se s slovitim Švicarjem zares ne more primerjati. Na lestvici ATP zaseda skromno 1446. mesto, v triletni poklicni karieri pa je na "drugorazrednih turnirjih", predvsem v Ruandi in Sudanu, zaslužil skromnih 2200 dolarjev. Po nepričakovani zmagi v Barceloni na turnirju serije futures se je izognil neslavnemu rekordu, ki si ga s 55. zaporednimi porazi lasti Diego Beltraneno iz Gvatemale. Dee se je zmage nad Derkshanija tako veselil, da je že v naslednjem dvoboju v Barceloni moral priznati premoč Poljaku Arturu Romanowskemu, ki je slavil s 6:3 in 6:1.

Nastop 21-letnega Deeja iz Bexleyja je navdušil tudi njegove rojake, angleški časnik Daily Telegraph pa je v naslovu udarno zapisal: "Robert Dee ni najslabši teniški igralec na svetu".

Ne spreglejte