Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
12. 6. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

1

Natisni članek

ATP teniški globus Roger Federer

Torek, 12. 6. 2018, 12.00

5 let, 10 mesecev

Federer in 255-milijonska ponudba: To so le govorice ...

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

1

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ponedeljek je prišla na dan novica, da bi lahko Roger Federer zamenjal svojega opremljevalca. Švicarju naj bi nov opremljevalec za desetletno pogodbo ponujal izjemno visok znesek – 255 milijonov evrov. Na vse skupaj se je že odzval glavni akter te zgodbe.

Roger Federer je trenutno na turnirju v Stuttgartu, kjer se po daljšem premoru znova vrača na teniška igrišča. Eden najboljših teniških igralcev vseh časov se na novinarski konferenci ni mogel izogniti vprašanju o morebitnem novem opremljevalcu. Kot vemo, je Baselčan pred tem dolga leta sodeloval z ameriško znamko Nike, zdaj pa naj bi lovke proti njemu stegnil japonski Uniqlo, s katerim je pred časom sodeloval tudi Novak Đoković.

Sportal Bo Federer končal dolgoletno sodelovanje in v Wimbledonu igral z novo opremo?

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Pogovarjamo se"

"To so le govorice ... Res je, da od marca nimam več pogodbe z Nikejem," je uvodoma povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in govorice označil za del nesrečne zgodbe. "Videli bomo, kaj se bo v prihodnje dogajalo. Pogovarjamo se. Če se bo kaj zgodilo, vas bom o tem takoj obvestil," je še povedal Federer, ki bo avgusta dopolnil že 37 let.

Švicarja na teniških igriščih nismo videli vse od marca, ko je na turnirju v Miamiju presenetljivo izpadel v drugem krogu. Premagal ga je Avstralec Thanasi Kokkinakis, trenutno 150. igralec sveta, v Indian Wellsu pa ga je v finalu premagal Juan Martin del Potro.

Federer bo prvič na igrišče stopil v sredo, ko bo igral proti Miši Zverevu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Federer bo prvič na igrišče stopil v sredo, ko bo igral proti Miši Zverevu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Svež in zdrav

"Že kar nekaj časa je minilo, odkar sem nazadnje igral dvoboj, in nočem takoj izgubiti po treh nizih, kot se mi je zgodilo proti Delpu in Kokkinakisu," je bil jasen Federer, ki se je na turnirju v Stuttgartu najdlje prebil do polfinala. Lani se je poslovil po uvodnem dvoboju.

Federer bo prvič na igrišče stopil v sredo, ko bo igral proti Miši Zverevu, pred dvobojem pa je optimističen. Če se Roger prebije do finala, bo prevzel vodstvo na svetovni lestvici. "Svež sem in zdrav. Zaradi tega sem vesel in optimističen, da bi se lahko ta teden stvari odvile meni v prid," je še povedal osemkratni zmagovalec Wimbledona.

Polona Hercog
Sportal Slovenca v pripravah na Wimbledon izgubila, Jakupovićeva ugnala 57. igralko sveta
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal: Tisto minuto ali dve ...
Ne spreglejte