Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2011,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 1. 2011, 11.58

8 let

Đoković poziva k miru na tribunah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski teniški igralec Novak Đoković je pozval navijače hrvaškega in srbskega porekla, naj na OP Avstralije na tribunah ne povzročajo nemirov.

Đoković se bo v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije srečal s hrvaškim igralcem Ivanom Dodigom, kar bo zagotovo pritegnilo pozornost policije in organizatorjev. Na tekmovanju je bilo namreč v preteklosti že večkrat precej napeto med srbskimi in hrvaškimi navijači, zato je Đoković izrazil upanje, da se nemiri zaradi nacionalistične nestrpnosti ne bodo ponovili ter poudaril, da imajo srbski in hrvaški teniški igralci med seboj dobre odnose.

''Upam, da se to ne bo zgodilo. Na igrišču in izven igrišč smo zelo dobri prijatelji, je dejal ''Nole'' in dodal, da so bili med državama nesporazumni, vendar se to športnikov sedaj ne tiče, poleg tega pa bi navijači z divjanjem svojima državama pred svetovno javnostjo naredili medvedjo uslugo.

''Premagam lahko vsakogar''

Tretji igralec sveta je sicer odlično začel turnir, saj je gladko odpravil Španca Marcela Granollersa. Zadovoljen sem s prikazano igro. Imam občutek, da lahko s takšnim tenisom premagam kogarkoli,'' je samozavesten Srb, ki mu je šlo v uvodnem dvoboju kot po maslu. Začel sem silovito in tako odigral do konca. Imel ni niti trohice možnosti, da bi se vrnil v igro.''

Đoković je omenil, da mu je zmaga Srbije proti Franciji v Davisovem pokalu vlila dodatnih moči za uspešen začetek sezone: ''Le enkrat v življenju se ti ponudi priložnost, da na domačih tleh osvojiš tako prestižno lovoriko. Nenehno se spominjam zadnjega udarca Viktorja Troickega, s katerim smo dosegli zgodovinski uspeh in doživeli pravi izbruh čustev skupaj z 18.000 gledalci, ki so vseskozi dihali z nami. To je najlepši občutek, ki sem ga doživel v karieri,'' še sveže spomine obuja zmagovalec avstralskega turnirja iz leta 2008, ki tudi tokrat spada med tiste, ki lahko ogrozijo nedotakljiva Rogerja Federerja in Rafaela Nadala.

Ne spreglejte