Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2013,
10.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 23. 6. 2013, 10.04

8 let, 5 mesecev

Đoković ni prepričan o srečnem žrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši teniški lopar sveta, Srb Novak Đoković, je prvi priznal, da nekateri menijo, da je imel pri žrebu v Wimbledonu veliko mero sreče. Kaj pravi sam?

Đoković se s tem ne strinja povsem, saj je novinarje opomnil, da do zmage na turnirjih za grand slam ni lahkih poti. Wimbledon bo skušal osvojiti drugič, prvič pa je slavil leta 2011, v morda najboljši sezoni kateregakoli igralca v zgodovini tenisa nasploh. "Nekateri bodo rekli, da sem jo dobro odnesel," je dejal Nole, ki se je pred morebitnim finalom izognil vsem glavnim tekmecem – branilcu naslova Rogerju Federerju, številki dva svetovne lestvice Andyju Murrayju in najbrž največji nevarnosti, izjemnemu Rafaelu Nadalu. "Toda to je grand slam, zato mislim, da bližnjic do naslova ni. Zbrani so vsi najboljši igralci in vsak želi na tem najbolj prestižnem turnirju na svetu igrati dobro, zato bom moral napredovati postopoma in razmišljati le o vsakem naslednjem nasprotniku."

26-letni Đoković je dejal, da je bil njegov glavni cilj ob začetku sezone osvojitev Roland Garrosa, edinega grand slama, ki mu še manjka v zbirki. Po srce parajočem porazu v polfinalu proti Nadalu je imel dobra dva tedna, da si je opomogel, sam pa trdi, da je nesojeni pariški naslov za njim in da je emocionalno pripravljen na izzive Wimbledona.

"Je, kar je. Ne morem se vrniti nazaj. V glavi sem obrnil novo stran, grem naprej in razmišljam o prihodnosti. Če bi se začel spraševati, kaj bi bilo, če bi bilo, ne bi bilo konca slabih občutkov," je povedal o neuresničenih sanjah Đoković.

"Vzel sem si nekaj prostih dni, da sem si res opomogel fizično, psihično in čustveno, saj sem v osvojitev odprtega prvenstva Francije vložil veliko naporov in energije. Ni mi uspelo, a mislim, da sem dal vse od sebe in odigral odličen turnir. Potreboval sem počitek, da si opomorem od stresa in se znova motiviram. Pripravljen sem. Vsak dan na igrišču sem boljši, napredujem s svojim programom in ekipo," je še zaključil Đoković, ki bi mu zmagoslavje po velikem razočaranju v francoski prestolnici dobro delo.

Ne spreglejte