Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2017,
8.38

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Rafael Nadal

Petek, 1. 12. 2017, 8.38

6 let, 4 mesece

Česa se je pri 16 letih ustrašil Rafael Nadal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji teniški igralec Sergio Roitman je za španske medije razkril eno od zanimivih anekdot, ki jo je doživel z Rafaelom Nadalom, danes enim najboljših igralcev vseh časov.

Sergio Roitman je bil v svoji karieri najvišje uvrščen na 62. mesto, leta 2003 pa je na turnirju serije challenger v Cherbourgu, ko je bil star 23 let, v finalu premagal takrat šele 16-letnega Rafaela Nadala.

"Po tistem finalu so prvič do mene prišli predstavniki Nikeja in želeli z menoj podpisati pogodbo. Takrat se mi Nadal ni zdel tako poseben v igri, psihološko pa je bil zelo močan. Bil je zelo težek dvoboj, vendar mi je na koncu le uspelo zmagati," je povedal danes 38-letni Roitman, ki se spominja, da je bil Rafa takrat povsem potrt.

"Rafa je bil povsem uničen in videti je bilo, da je čisto na dnu. Prišel sem do njega in mu rekel: 'Rafa, umiri se, saj si star šele 16 let. Igral si na notranjem igrišču in to je bil tvoj že tretji zaporedni finale.' Odgovoril mi je: 'Še en poraz v finalu.'"

Zadnjo lovoriko za grand slam je dosegel letos na OP ZDA. | Foto: Reuters Zadnjo lovoriko za grand slam je dosegel letos na OP ZDA. Foto: Reuters

Danes ima v vitrini 75 lovorik

Danes 16-kratni zmagovalec se je namreč bal, da ima sindrom legendarnega Ivana Lendla, saj mu nikakor ni uspelo zmagati v finalu. Tisto leto se je Nadal na turnirjih serije challenger štirikrat uvrstil v finale, od tega je dvakrat zmagal. Danes ima 31-letni Španec 75 zmag na turnirjih serija ATP, od tega 16 lovorik s turnirjev za grand slam.

Brez težav lahko ugotovimo, da je bil takratni strah Rafaela Nadala povsem odveč. Rafa je v svoji karieri dosegel praktično vse, nekateri pa ga imenujejo tudi kralj peska, saj je desetkrat zmagal na OP Francije, najprestižnejšem turnirju na pesku.

Ne spreglejte