Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Francije Polona Hercog Blaž Kavčič

Petek, 25. 5. 2012, 13.48

8 let

Če Kavčič premaga Hewitta, bo igral z Đokovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na žrebu parov prvega kroga OP Francije na igriščih Roland Garrosa je Blaž Kavčič za tekmeca dobil Avstralca Lleytona Hewitta, Polona Hercog pa bo igrala z Japonko Ajumi Morito.

Slovenske barve na drugem teniškem grand slamu sezone, na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, bosta na turnirju posameznikov zastopala le Polona Hercog in Blaž Kavčič, ki imata nekaj težav z zdravjem. Kavčič, ki čuti bolečino v rami in komolcu, bi v primeru zmage v prvi partiji proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta iz Avstralije v drugem krogu igral s Srbom Novakom Đokovićem, trenutno prvim na svetovni lestvici ATP.

Đoković bo v prvi partiji igral z Italijanom Potitom Staracejem in bo skušal osvojiti četrti zaporedni veliki slam v nizu. V polfinalu je možen tekmec Srba Švicar Roger Federer, zmagovalec turnirja leta 2009, kar bi bila ponovitev lanskega polfinala. Federer je lani na poti do finala prav v Parizu zaustavil niz 43 zaporednih zmag Đokovića. Španec Rafael Nadal, ki se je lani po šesti zmagi na odprtem prvenstvu Francije izenačil z legendarnim Švedom Björnom Borgom na prvem mestu večne lestvice, bo za začetek igral z Italijanom Simonejem Bolellijem.

Hercogova bo v primeru zmage v prvem krogu v drugem igrala z drugo igralko sveta Rusinjo Marijo Šarapovo. Rusinja bo začela z Romunko Alexandro Cadantu. "Imela naj bi vnetje sklepa v kolku, kar pa vzame kar nekaj časa, da se zaceli. Po desetih dneh počitka sem začela počasi trenirati, ampak ko sem poskusila preiti na 100-odstotno vadbo, mi je to preprečila bolečina na istem mestu," je Hercogova sprva pojasnila svoje zdravstveno stanje in se nato ozrla še na žreb: "Žreb mi je namenil Ajumi Morita, ki jo poznam dokaj dobro. Poskusila se bom pripraviti na tekmo, kolikor se bo dalo, in stisnila zobe. Vseeno še upam, da bom lahko dala vse od sebe. Večje odločitve pa pridejo po Rolandu Garrosu."

Prva nosilka Viktorija Azarenka iz Belorusije se bo v prvem krogu merila z Italijanko Alberto Brianti. Glede na turnirsko razpredelnico je v četrtfinalu mogoče pričakovati dvoboj med Šarapovo in Američanko Sereno Williams, zmagovalko OP Francije leta 2002. Williamsova bo v prvem krogu igrala s Francozinjo Virginie Razzano, Kitajka Li Na, branilka naslova, pa z Romunko Sorano Cirstea.

Ne spreglejte