Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 4. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

tenis Novak Đoković

Četrtek, 7. 4. 2016, 12.19

6 let, 7 mesecev

Bo Đoković prihodnji teden presegel mejo sto milijonov dolarjev? (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Novak Đoković

Prvi igralec sveta Novak Đoković po zmagi v Miamiju nima pravega počitka. Srbski zvezdnik se v domačem Monte Carlu že pripravlja na naslednji turnir serije masters.

Trenutno najboljši teniški igralec Novak Đoković je zadnji konec tedna poskrbel za dva nova mejnika v svetovnem tenisu. Z zmago v Miamiju je dosegel svojo 28. zmago na turnirjih serije masters in na večni lestvici prehitel Rafaela Nadala, ki v zadnjem času ni v zmagovalni formi.

Do zdaj je v karieri zaslužil več kot 86 milijonov evrov

Beograjčan je primat prevzel tudi pri zaslužkih od nagrad na turnirjih. Đoković je na lestvici prehitel zimzelenega Rogerja Federerja. Švicar se počasi vrača po poškodbi kolena, ki jo je staknil, ko je v kopalnici pomagal eni izmed svojih hčerk. Baselčan je v svoji bogati karieri zaslužil 86,3 milijona evrov, medtem ko je Nole s turnirskimi nagradami na svoj račun pospravil 86,6 milijona evrov. Prihodnji teden, ko bo branil lovoriko v Monte Carlu, lahko postane prvi igralec v zgodovini tenisa, ki bi z denarnimi nagradami zaslužil več kot sto milijonov dolarjev ali 88,2 milijona evrov.

Z zmago na turnirju serije masters v Miamiju je Novak Đoković v zaslužkih s turnirskimi nagradami prehitel Rogerja Federerja. | Foto: Z zmago na turnirju serije masters v Miamiju je Novak Đoković v zaslužkih s turnirskimi nagradami prehitel Rogerja Federerja.

Na začetku letošnje sezone je veliko poznavalcev tenisa menilo, da Novak ne bo mogel dolgo držati tako visoke ravni tenisa in da bo slej ko prej popustil. Đoković je dokazal nasprotno. Enajstkratni zmagovalec na turnirjih za grand slam je v letošnji sezoni še bolj dominanten kot lani. Letos je zmagal na petih od štirih turnirjev (Katar, OP Avstralije, Indian Wells in Miami), na turnirju v Dubaju pa je moral zaradi infekcije očesa dvoboj predati.

Za Đokovića ni počitka

Kljub vsem uspehom prvi igralec sveta nima pravega počitka. Đoković se v Monte Carlu že pospešeno pripravlja na turnirje na pesku, kjer bo prihodnji teden branil lansko lovoriko. Eden njegovih največjih ciljev je osvojitev najprestižnejšega peščenega turnirja – OP Francije. To je še edina lovorika za grand slam, ki Đokoviću manjka v njegovi vitrini. Osemindvajsetletni teniški igralec se je na pariškem pesku že trikrat prebil do finala, a zmeraj ostal praznih rok. Lani ga je v finalu nekoliko presenetljivo premagal Stan Wawrinka.

Ne spreglejte