Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
15.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 15.20

8 let, 5 mesecev

Baghdatis pokopal slovenske upe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V nedeljskem obračunu prvega kroga 1. evroafriške skupine Davisovega pokala je bilo prvo ime ciprskega tenisa Marcos Baghdatis boljši od Marka Tkalca. Tako je končal vse slovenske upe.

Dvoboj v Nikoziji, kjer tenisači nastopajo že na povsem poletnih temperaturah okoli 30 stopinj Celzija, se je v petek razvijal po pričakovanjih. Marko Tkalec, 297. igralec na lestvici ATP, je v uvodni partiji zlahka odpravil drugorangiranega Ciprčana Photosa Kalliasa, ki je na lestvici uvrščen na 571. mesto. Rezultat po slabih dveh urah igre je bil 6:3, 6:3 in 6:1.

Drugi dvoboj sta odigrala Marcos Baghdatis in Blaž Kavčič, po uvrstitvi na lestvici ATP (367.) tretji Slovenec. Enaindvajsetletni Ljubljančan se je odlično kosal z renomiranim tekmecem in bučno publiko na tribunah, tako da si je kljub porazu prislužil čestitke kapetana Blaža Trupeja (6:4, 6:3, 6:4). V zgodovini slovenskih nastopov v Davisovem pokalu se še noben slovenski igralec ni meril s tako visokouvrščenim tekmecem.

Slovenski par izgubil bo petih nizih

Že pred odhodom na Ciper je bilo jasno, da bo Baghdatis težko premagljiv, zato je bila igra parov toliko pomembnejša. Slovenski kapetan je za sobotno partijo izbral Luko Gregorca in Grega Žemljo, njegov kolega na drugi strani ni imel veliko izbire, saj sta Baghdatis in Kallias edina Ciprčana na lestvici ATP. Preostala dva člana reprezentance sta mladinca in v ekipi samo zato, da zadostita pravilom Davisovega pokala. Slovenska moška teniška reprezentanca je po petih nizih izgubila dvoboj dvojic.

Za skupno zmagoslavje Cipra je v nedeljskem obračunu poskrbel Marcos Baghdatis, ki je v treh nizih premagal Marka Tkalca. Kljub porazu pa je Tkalec odigral enega svojih boljših dvobojev kariere in bil s svojim nastopom zelo zadovoljen. "Lahko rečem, da je bil ta dvoboj zame izjemno dober, izredno dober za moj tenis. Zelo dobro sem igral in zelo užival v tem 'meču'. Tudi atmosfera je bila odlična, najpomembneje pa je, da sem se iz tega dvoboja ogromno naučil za naprej," je po porazu povedal Marko Tkalec, sicer 297. igralec na lestvici ATP.

"Morda bi se dalo storiti tudi kaj več, a je Baghdatis v odločilnih trenutkih povišal ritem igre in se je videlo, zakaj je 14. igralec sveta. A kljub temu sem sam lahko izjemno zadovoljen z obema svojima dvobojema. Naredil sem vse, kar sem od sebe tu pričakoval in se veliko naučil," je povedal 31-letni Mariborčan, ki ga razmeroma težki pogoji za igro - okoli 30 stopinj Celzija na "betonskem" igrišču - niso motili: "Res je zelo vroče, igramo na betonu in vsake toliko tudi precej piha. A sam sem takšnih razmer že navajen, saj sem profesionalec in se moram znati hitro prilagajati."

Ob neulovljivi prednosti zmaga Blaža Kavčiča s 6:1 in 6:1 nad Photosom Kalliasom ob koncu ni več pomenila ničesar.

Ne spreglejte