Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2019,
15.07

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Roger Federer Rafael Nadal

Petek, 18. 1. 2019, 15.07

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (ATP), 5. DAN

Rafa brez milosti do avstralskega najstnika, Čilić se je le rešil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Rafael Nadal | Roger Federer se je uvrstil med najboljših 16. | Foto Gulliver/Getty Images

Roger Federer se je uvrstil med najboljših 16.

Foto: Gulliver/Getty Images

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je peti dan OP Avstralije v treh nizih odpravil mladega Američana Taylorja Fritza. V vrhuncu igralnega dneva na osrednjem igrišču je Španec Rafael Nadal brez težav odpravil avstralskega najstnika Alexa de Minaurja. Marin Čilić, šesti nosilec turnirja, je proti španskemu veteranu Fernandu Verdascu zmagal šele po petih nizih.

 

Marija Šarapova
Sportal Šarapova izločila lansko zmagovalko, 17-letnica ne ve, kaj se ji dogaja #video

Alex De Minaur | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Mladi Avstralec brez pravih možnosti

Mnogi so si obetali zelo zanimiv dvoboj med Rafaelom Nadalom in šele 19-letnim domačinom Alexom de Minaurjem, ki je bil postavljen kot 27. nosilec. A bolj kot ne so videli enosmerni promet Španca, ki je mladega Avstralca gladko premagal. Dvoboj se je končal po treh nizih (6:1, 6:2, 6:4), Rafa je za zmago potreboval dve uri in 22 minut. 

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal hvaležen avstralskim gledalcem

"Ne morem se zahvaliti za vso podporo, ki jo imam tukaj v zadnjih letih. Tudi če igram proti Avstralcu, kot je Alex, čutim, da je del občinstva z menoj, kar zelo spoštujem. Težko je opisati občutke, ko igraš na igrišču Rod Laver Arena," je po gladki zmagi povedal Majorčan, ki je na OP Avstralije zmagal pred desetimi leti. V četrtem krogu ga čaka Čeh Tomaš Berdych.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Zimzeleni Roger Federer je v tretjem krogu izločil 21-letnega Taylorja Fritza, ki je pred tem premagal Francoza Gaela Monfilsa. To je bila jubilejna 100. tekma Švicarja na osrednjem igrišču Roda Laverja v Melbournu. Federer je 50. igralca sveta premagal v zgolj 88 minutah. V osmini finala se bo pomeril s 14. nosilcem, Grkom Stefanosom Cicipasom.

Na tribunah ga je spremljal tudi štiriletni sin

Čeprav je Federer gladko zmagal, je priznal, da je bil dvoboj vse prej kot lahek. "Drugi niz je bil težek. Imel sem nekaj priložnosti, vendar je dobro branil svoj servis. Imela sva nekaj dobrih točk, bilo je zabavno. V prihodnosti mu želim vse najboljše," je v intervjuju na igrišču povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je imel na tem dvoboju v svoji loži posebnega gosta.

Na tribunah si je prvi niz ogledal njegov sin, štiriletni Lenny, eden izmed dvojčkov. "Sploh nisem vedel, ali bo prišel. Ko sem ga zagledal, sem si rekel: 'V redu, imam posebnega gosta.' Igrati pred legendami tenisa je nekaj posebnega, ampak najpomembnejša je družina, tako da sem bil vesel, da je bil Lenny na tribunah."

Ena izmed izjemnih potez Federerja:

Fernando Verdasco se bo še dolgo tolkel po glavi Marin Čilić | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Pravo teniško poslastico sta uprizorila Marin Čilić in Fernando Verdasco. Španec je vodil že z 2:0 v nizih, v četrtem nizu imel celo žogico za zmago. Petintridesetletnemu Verdascu se je v tistem trenutku zatresla roka, naredil dvojno napako in pozneje izgubil niz. Ta napaka pa je pustila posledice v njegovi igri, saj je Čiliću že takoj uspel "break" in povedel s 4:1. Verdasco je v nadaljevanju nekajkrat še resno zapretil, a je najboljši hrvaški teniški igralec je odbil vse napade, zadnji niz dobil s 6:3 ter se zasluženo veselil uvrstitve v naslednji krog.

Ne spreglejte