Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
23. 1. 2016,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Ivanović Novak Đoković OP Avstralije

Sobota, 23. 1. 2016, 10.00

8 let

Ana Ivanović: Ni pošteno, da napadajo Novaka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tokrat se je Novaku Đokoviću v bran postavila tudi njegova dobra prijateljica in rojakinja Ana Ivanović, saj pravi, da Đokovića obtožujejo brez kakršnihkoli dokazov.

Angleški medij BBC je prvi dan OP Avstralije objavil veliko zgodbo o nameščanju teniških dvobojev. Po njihovih navedbah naj bi bili v to vpleteni tudi najboljši igralci, vendar njihovih imen do zdaj še niso razkrili. Eden od italijanskih medijev je prvega igralca sveta Novaka Đokovića obtožil, da je leta 2007 namestil dvoboj, ko je igral proti Fabricu Santoru.

"Zgodba, ki bi morala biti velika, spet ni tako velika."

Novak Đoković je vse obtožbe odločno zanikal in dejal, da o tem ne želi več govoriti. Na tiskovni konferenci po zmagi nad Italijanom Andreasom Seppijem je povedal, da spoštuje novinarje, a se je moral tako odzvati, saj so preveč napihovali zgodbo.

"Če sem iskren, sem imel ogromno novinarskih konferenc v življenju, in vem, kako se moram odzvati. Tovrstne špekulacije niso pogoste in niso vsakodnevne teme tiskovnih konferenc, vendar to se trenutno dogaja in to smo tudi pričakovali. Ko smo slišali, da je ta zgodba prišla na dan, smo pričakovali tovrstna vprašanja. Zadovoljen sem, da ni več podobnih tiskovnih konferenc, ker nimam več česa dodati. Zgodba, ki bi morala biti velika, spet ni tako velika. Mislim, da jo moramo končati. Spoštujem novinarje. Vi opravljate svoje delo, vendar ko petkrat postavite eno in isto vprašanje, nima smisla nadaljevati, saj ni novih informacij in dokazov," je povedal Nole.

Ali so se proti njemu obrnili tudi organizatorji OP Avstralije?

Po zadnjem dvoboju v karieri domačega ljubljenca Leytona Hewitta so na osrednjem igrišču zavrteli kratki film, v katerem so bila sporočila najboljših igralcev sveta. Na posnetku so bili Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray in Nick Kyrgios. Zanimivo, Novaka Đokovića ni bilo, čeprav je posnel izjavo. "Nimam komentarja, ne vem. Snemal sem, ampak so me odrezali. Še vedno ne vem, zakaj. Moram jih vprašati," se je spraševal 28-letni Beograjčan.

"Ni pošteno, da nekoga napadajo, če ni dokazov"

Đokoviću se je v bran med drugimi postavila tudi njegova rojakinja Ana Ivanović. "Ni pošteno, da napadajo Novaka. Morda samo zato, ker je številka ena in je veliko pozornosti usmerjeno nanj. Ni pošteno, da nekoga napadajo, če ni dokazov. Ne vem, ali kaj takega obstaja v ženskem tenisu. Nikoli nisem slišala česa podobnega," je povedala Ivanovićeva, ki je še edina srbska predstavnica na OP Avstralije.

Ne spreglejte