Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 8. 2014,
17.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 17. 8. 2014, 17.47

8 let, 5 mesecev

80. turnirska zmaga Federerja in šesta v Cincinnatiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na teniškem turnirju serije masters v Cincinnatiju je še šestič v karieri slavil Roger Federer, potem ko je v finalu premagal Davida Ferrerja.

V osmi igri prvega niza je prišlo do prvega "breaka", potem ko je David Ferrer v odločilni točki napravil dvojno napako in tako podaril igro na svoj servis. V naslednji igri je imel Švicar ne malo težav, saj je že zaostajal 0:40, vendar se je v nadaljevanju uspel zbrati in prvi niz zasluženo dobil z izidom 6:3.

Drugi niz se je začel precej razburljivo, saj sta se glavna akterja na igrišču že dobro ogrela. Ferrer je znova dokazal, da se ne predaja. Potem ko je na začetku drugega niza komaj dobil igro na svoj servis, je v drugi igri Federerju vzel servis in povedel z 2:0. V četrti igri mu je uspel še en "break" in vodil že s 4:0. V sedmi igri je 32-letni Španec serviral za zmago v drugem nizu. Dobil je igro na svoj servis in zasluženo slavil s 6:1.

V drugem nizu je švicarski as deloval povsem nebogljeno. Zato si je vzel odmor. Očitno je Švicarju uspelo zbrati misli, saj se je že v uvodu tretjega niza videlo, da je znova ujel svoj ritem. Roger je iz točke v točko stopnjeval pritisk na nasprotnika. To se mu je obrestovalo v četrti igri odločilnega niza, ko je Ferrerju vzel servis in povedel s 3:1. Ob tem je s stola vstal tudi hladnokrvni Stefan Edberg in mu zaploskal. Te prednosti Federer seveda ni izpustil z rok in zadnji niz dobil s 6:2.

To je bila za enega najboljših teniških igralcev vseh časov že šesta zmaga v Cincinnatiju. Švicarski teniški virtuoz je dosegel 22. zmago na turnirjih serije masters, skupno pa je to njegova že 80. "Zelo sem zadovoljen s tem tednom. Vse skupaj je šlo le še na boljše in vesel sem, da sem se lahko pobral po težkem tednu v Tororntu," je po dvoboju povedal Federer, ki je zagotovo eden izmed glavnih favoritov za osvojitev OP ZDA.

Ne spreglejte