Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 18.35

8 let

Slavko Kanalec: Nikoli ni dolgčas, vedno je pestro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Jesenicah imajo v tej sezoni pravo komedijo zmešnjav s tujimi hokejisti, ki prihajajo in odhajajo, vse pa je pogojeno s financami. O teh in drugih zadevah smo se pogovarjali s Slavkom Kanalcem.

Podobno kot številni slovenski ekipni kolektivi so v finančnih težavah tudi Acroni Jesenice, na čelu katerih sedi Slavko Kanalec, ki je pri Acroniju predsednik uprave. Slednji je v začetku novembra 2008 prevzel težko nalogo, saj so njegovi predhodniki klub z negospodarnim poslovanjem pripeljali v rdeče številke …

Od odhodov tujih igralcev je zdaj že več kot teden dni, kako gledate po tem času na nastali položaj? Takšni odhodi vedno prinesejo določeno psihozo v ekipo. Slednja naj bi bila neka homogena tvorba, zato ima vsak odhod in prihod svoj vpliv. Igralci so pod določenim pritiskom, hkrati pa tudi uprava, ki se mora na takšne zadeve odzvati. Od odhoda igralcev smo videli pozitivno predstavo proti Dunaju, sledil pa je hladen tuš z Beljakom, ki pa je bil pogojen tudi s poškodbami in virozami. Nam nikoli ni dolgčas, vedno je pestro.

Kako pa mislite rešiti nastali položaj? Nadziramo prilive, naš prvi cilj je poplačati dolgove oziroma obveznosti do igralcev. Načrta se moramo držati, hkrati pa moramo istočasno zapolniti vrzeli, ki so nastale. Normalno moramo igrati naprej. Poskrbeti moramo tudi, da se igralci znebijo psihoze oziroma negativnega pritiska nanje s strani medijev ali javnosti. Igralci se morajo osredotočiti le na igranje hokeja.

Pestro pa je po vsej verjetnosti predvsem za vas, saj vodite tudi tako veliko podjetje, kot je Acroni? Tako v hokeju kot tudi v podjetju je moj osnovni pristop v organizaciji in postavitvi ekipe. Morda v hokeju ekipa ni tako številčna, vendar je pomembno predvsem to, da je ob meni ekipa, ki ji lahko zaupam in verjamem. Zaradi tega si lahko delo razdelimo, je pa res, da smo vsi skupaj kar obremenjeni.

Ste po odhodu tujcev prejeli tudi kakšen klic vodstva EBEL? Vodstvo EBEL sproti obveščam, kaj se dogaja v klubu. Ima podatke, kaj se pri nas dogaja. Konec koncev jim moramo dati neko zagotovilo, da ne bo prišlo do nepredvidljivih dogodkov. Stvari so pod nadzorom.

V tej sezoni je šlo skozi garderobo Podmežakle kar nekaj igralcev, vseeno pa ste se odločili, da pripeljete nova dva (intervju je bil opravljen v sredo, pred preklicem novice, da slovaškega napadalca ne bo, op. p.)? Videli smo, da če pridejo poškodbe, bolezni, da je ekipa ''podhranjena''. To sta glavna razloga, da smo se odločili za to potezo.

Lukaš Hvili vas je na koncu sam izigral. Slovak si je našel nov klub, vendar potrebuje dovoljenje za prestop. Mu ga boste izdali? Za zdaj se dogovarjamo. Eden do drugega moramo imeti pošten odnos. Zaenkrat se dogovarjamo, kako bomo rešili zaplet. Trenutno ga ni prejel.

Zaradi zapletov z odhodi tujih igralcev je veliko bolj obremenjena druga ekipa, saj je kar nekaj mladih igralcev dobilo priložnost v članski zasedbi. Po vsej verjetnosti bo težko usklajevati nastope obeh ekip, ena tekma mladega moštva je bila že prestavljena … Z nekaj dobre volje in prilagodljivosti v Slohokej ligi, v EBEL se tega ne da, se bo dalo marsikaj uskladiti. Veliko bo odvisno tudi od tega, s katerim nasprotnikom bo druga ekipa igrala. V primeru Partizana bo treba strniti moči in narediti vse, da ga bodo mladi premagali.

Na vse zaplete se je odzvalo tudi okolje. Navijači so začeli zbirati prispevke. Kako gledate na to potezo? Zavedamo se, da na Jesenicah obstajata dve stvari. To sta jeklarsko podjetje Acroni in hokej. Po tem smo prepoznavni oziroma, če smo iskreni, smo bolj prepoznani po hokeju kot po jeklarni. To je dejstvo. Mi imamo pogodbe z igralci in smo jih doslej izpolnjevali ter jih bomo z manjšimi oziroma večjimi težavami tudi v prihodnje. Predvsem pričakujemo, da bodo navijači podpirali hokej s tem, da bodo prihajali na tekme in navijali ter da bodo konstruktiven element. O akciji se pogovarjamo tudi z igralci, ki so malo zmedeni. Vendar naj sami rečejo zadnjo besedo o tem, kaj si mislijo.

Ne spreglejte