Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2018,
9.08

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

Četrtek, 22. 3. 2018, 9.08

6 let, 1 mesec

"Originalni" Ronaldo spregovoril o razlogih za grozljivo pričesko na SP 2002

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
Ronaldo brazilski | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Luis Nazario da Lima, ljubiteljem nogometa bolj znan kot Ronaldo, je na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji prispeval levji delež k zmagi Brazilcev in osvojitvi naslova svetovnega prvaka. A takrat se ni govorilo samo o njegovi nogometni virtuoznosti, ampak tudi o opazni pričeski, ki je bila deležna deljenih mnenj javnosti. Zdaj se je Ronaldo končno razgovoril o razlogih zanjo.

Ronaldo brazilski | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prvi, brazilski ali edini pravi Ronaldo, kakor vam je ljubše, se je med obiskom Melbourna razgovoril o razlogih za dokaj neestetsko pričesko, ki je njegov skalp "krasila" v času svetovnega nogometnega prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002. Šlo je za preusmeritev pozornosti javnosti in medijev, je namignil.

Manever za preusmeritev pozornosti

Ronaldo brazilski | Foto: Getty Images Foto: Getty Images "Imel sem nekaj težav s kolenom in vsi so govorili samo o tem. Pri frizerju sem se odločil za nekoliko drugačno pričesko, in ko sem se pojavil na treningu, so me vsi debelo gledali. Namesto o moji poškodbi so govorili samo še o moji pričeski. To je nekako zmanjšalo pritisk javnosti, jaz pa sem lahko bolj sproščeno treniral," se je razgovoril 42-letni Ronaldo, ki je bil z osmimi goli najboljši igralec prvenstva. Dva gola je zabil tudi v finalu proti Nemčiji in Braziliji pomagal do petega naslova svetovnega prvaka.

To je bil zadnji šampionski naslov za reprezentanco Brazilije, ki ima po mnenju Ronalda na junijskem svetovnem prvenstvu v Rusiji dobre možnosti za šesti naslov.

Napočil je čas za šesti naslov

"Ekipa se je v zadnjih dveh letih močno spremenila, zelo sem optimističen. Mislim, da smo skupaj z reprezentancami Nemčije, Španije in Francije v krogu favoritov. Resnično verjamem, da lahko pridemo na sam vrh," je o uspehu prepričan Ronaldo.

Ne spreglejte