SiolNET. Sportal Sportal +
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na finalu jadranskih iger bodo Slovenijo zastopale Sl. Konjice

1

termometer

Zmagovalec slovenskega izbora Jadranskih iger 2013 v Slovenskih Konjicah je domača ekipa Slovenskih Konjic, ki bo tako Slovenijo zastopala na mednarodnem finalu 8. septembra v Biogradu na moru.

V večernem finalu je zmagovalna ekipa osvojila 50 točk, drugo mesto je pripadlo Šmarju pri Jelšah (47), tretje ekipi Maribora (38), sledijo pa si še ekipe Šentjerneja in Ptuja (27) in Slovenj Gradca (10).

Najboljši do finala iz dopoldanskih kvalifikacij

Omenjenih pet ekip, razen domače iz Slovenskih Konjic, ki se je v finale uvrstila avtomatično, si je finale izborilo v dopoldanskih kvalifikacijah, v katerih je sodelovalo 14 osemčlanskih ekip iz trinajstih slovenskih mest.

Tekmovanje na mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah je potekalo v šestih igrah, ki so jih poimenovali Reševanje turistke, Morska alka, Pršut, Mošarka, Leteči vaterpolo in Vlečenje vrvi, v vsaki ekipi pa je sodelovalo po 8 članov. Prireditev si je ogledalo precejšnje število gledalcev, okrog 1000.

Po vzoru nekoč priljubljenih Iger brez meja

Jadranske igre so poletni športno zabavni spektakel po vzoru pred leti zelo priljubljenih Iger brez meja, v katerih so sodelovale različne evropske države in jih je preko neposrednih televizijskih prenosov veliko gledalcev. Kot nekakšna sodobna inačica teh iger, Jadranske igre v letu 2013 potekajo od začetka junija v preko 30-tih turističnih krajih na Hrvaškem, v Sloveniji in Črni gori, v katerih sodeluje 200 ekip, skupno pa naj bi si igre ogledalo preko 50 tisoč obiskovalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin