Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 10.01

8 let

Marcos Tavares: Pri Mariboru vsi garamo za ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor upravičuje vlogo favorita za naslov prvaka, pri tem pa mu zelo pomaga Marcos M. Tavares. Brazilec si želi postati najboljši strelec in se obenem preizkusiti tudi v kakšni izmed elitnih lig.

Na prvenstveni tekmi proti Nafti ste v Lendavi zabili tri gole in kot pravi kapetan vodili ekipo do zmage v 14. krogu prvenstva … Zelo sem vesel tega dosežka. Da sem lahko na tak način pomagal ekipi, me zelo veseli. Vendar bolj od mojih treh zadetkov je pomembno to, da smo zmagali. Vsi v klubu smo zelo motivirani in tako je treba nadaljevati.

S soigralci niste poraženi že več kot pol leta, doslej že kar 28 tekem zapored … Čudovito je to, kaj nam uspeva. Treniramo zelo trdo, Darko Milanič pa ve, kako sodelovati z igralci in iz njih potegniti najboljše.

Prek Nafte ste se uvrstili tudi v polfinale slovenskega pokala. Imate morda kakšne želje pri žrebu polfinala? Nimam nobenih posebnih želja. Na vsakega tekmeca se moramo pripraviti. Upam, da nam uspe zmagati tudi v polfinalu. Želimo namreč osvojiti tako pokal kot tudi prvenstvo.

Kakšne pa so želje Maribora? Zelo si želimo uvrstiti v skupinski del lige prvakov. Za to tudi garamo vsi v klubu.

Kako bi opisali slovensko ligo? Prvenstvo je vse težje, tudi klubi so vse boljši. Na nobeni tekmi ni lahko zmagati. Domžale igrajo zelo dobro, zato bo treba biti pozoren na vsakega tekmeca.

Za zdaj ste pri sedmih zadetkih in za štiri zaostajate za vodilnim Jožetom Benkom. Se spogledujete tudi z nazivom najboljšega strelca? Seveda. Želim postati najboljši strelec lige. Potrudil se bom, da mi to tudi uspe. Imam pa lepe možnosti za to, saj mi pomagajo zelo dobri soigralci.

Zakaj ste se nedavno odločili za podaljšanje sodelovanja z Mariborom? V tem klubu se podobno kot v Mariboru in v Sloveniji počutim zelo dobro. Tudi družina je zelo zadovoljna. Nova pogodba je na ravni in vse gre po načrtih. Ob tem bi se zahvalil bogu za vse, kar mi je dano.

Imate morda že kakšne mikavne ponudbe zunaj Slovenije? Ne. Nimam nobenih stikov z drugimi klubi, niti slovenskimi. Če pa bo prišla kakšna ponudba, se bom z vodstvom kluba dogovoril in se odločil tako, da bo ugajalo vsem.

Kje pa bi si želeli najraje igrati? Vse elitne lige so zelo zanimive. Kot sem dejal, če bo priložnost, bom o tem premislil. Bilo bi čudovito igrati v Italiji, Angliji, Španiji ali Franciji.

Kateri igralci so po vašem mnenju najboljši v slovenski ligi? V Sloveniji je veliko odličnih igralcev. Ob Konstantinu Vassiljevu še Etien Velikonja, v Mariboru pa Aleš Mertelj in tudi Siniša Anđelkovič. Naša ekipa je nasploh najboljša in tudi v najboljši formi v Sloveniji.

Kako gledate na vse skupaj, kar v Italiji uspeva Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviču? Zelo dobro. Gre za odlična igralca. Ob tem lahko izpostavim tudi Reneja Miheliča in Dejana Školnika, ki odlično igrata na Portugalskem. To le dokazuje, da je v Sloveniji in v Mariboru veliko odličnih igralcev. Vse skupaj je za slovenski nogomet zelo pomembno.

Ne spreglejte