Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
17.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Miličić

Četrtek, 7. 4. 2011, 17.26

6 let, 7 mesecev

Boj proti bolezni z NBA prstanom Darka Miličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Malo je takšnih, ki imajo prestižni prstan za prvaka košarkarske lige NBA, še manj pa takšnih, ki bi ga podarili v dobrodelne namene. Darko Miličić ga bo.

Srbski košarkar, ki ga pomnimo predvsem po vulgarnem obnašanju po porazu Srbije proti Grčiji na evropskem prvenstvu 2007, ima tudi veliko bolj pozitivno plat osebnosti. Da je tako, potrjujejo njegova dejanja ob igrišču iz preteklosti in tudi sedanjosti.

Petindvajsetletni center, ki trenutno igra za Minnesoto Timberwolves, je že v svoji prvi sezoni, ki jo je prebil v ligi NBA, prišel do naslova prvaka, ki ga nekateri košarkarji sanjajo celo življenje in ga nikoli ne dočakajo. To je Darku Miličiću uspelo leta 2004, ko je bil član Detroit Pistons. Zdaj se je odločil, da bo s pomočjo prstana za zmagovalca najboljše košarkarske lige na svetu zbiral denar za dobrodelno organizacijo. Denar, ki ga bo dobil za prstan, bo namreč namenil organizaciji, ki se bori proti Battenovemu sindromu. To je redka dedna bolezen živčnega sistema, ki se pojavi že v zgodnjem otroštvu. Otroci oslepijo, se ne morejo premikati, mentalno zaostajajo v razvoju in umrejo pred puberteto.

Dražba bo potekala tako, da bo moral vsak, ki bo v njej sodeloval, nakupiti vsaj pet lističev (vsak stane dva ameriška dolarja, nakup je možen prek spleta), s katerimi bo sodeloval v nagradni igri. Izmed vseh nakupov bodo čez dva meseca, ko bo konec dražbe, izžrebani zmagovalci. Na dražbi bo namreč poleg prstana še nekaj zanimivih nagrad. Med drugim tudi vstopnici za letošnji finale lige NBA, podpisan dres Darka Miličića, denarna nagrada in še marsikaj … Na dražbo se lahko prijavite tukaj.

''Zdravljenje te bolezni stane veliko. Ljudje, ki ga potrebujejo, si ga ne morejo privoščiti, zato je prav, da jim pomagamo,'' je k sodelovanju pozval Miličić, ki je z zbiranjem denarja pričel, ko je skupaj s soprogo v časopisu prebral zgodbo o neki srbski družini, katerih otrok je zbolel za to zahrbtno boleznijo. Iz svojega žepa jim je plačal 35.000 ameriških dolarjev za poseg na Kitajskem in se hkrati odločil, da bo skupaj s pomočjo nekaterih somišljenikov denar zbiral še naprej.

Ne spreglejte