Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar kralj tudi na Sportalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za najboljšega športnika 43. tedna ste izbrali hokejista Anžeta Kopitarja.

Čez lužo je ta teden blestel tudi hokejist Anže Kopitar. Že v ponedeljek je "kraljem" zagotovil zmago, potem ko je na tekmi proti Edmontonu zadel odločilni kazenski strel. V sredo je sledil manjši padec proti "kojotom", Anžetova statistika je ostala prazna, konec tedna pa je spet zasijal. Proti San Joseju je vknjižil dve točki. Najprej je podal za zadetek, nato pa v podaljšku z zadetkom odločil srečanje. Zadetek in podaja sta se ob Kopitarjevemu imenu znašli tudi v noči na nedeljo, žal, pa so "kralji" kljub temu izgubili s 3:4. LA Kings so po 15 odigranih tekmah dosegli 18 točk, Kopitar pa je do zdaj dosegel že 15 točk (3 zadetki in 12 podaj), kar je trenutno dovolj za 21. mesto na listi najboljših strelcev. Vodilni je Pittsburghov Sidney Crosby s 23 točkami (8-15). To vas je prepričalo za imenovanje najboljšega športnika tedna.

Med kandidati so bili tudi:

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugem krogu elitne lige prvakov v domačih Stožicah prepričljivo odpravili bolgarske prvake Marek Union-Ivkoni. Četa Luke Slabeta je pokazal všečno igro in vknjižila prve tri točke v najmočnejšem odbojkarskem klubskem tekmovanju na svetu v tej sezoni.

Košarkar Goran Dragić je v noči na četrtek v ligi NBA s predstavo proti Portlandu navdušil vso Slovenijo. Dragić je za Phoenix v 41. minutah, ki je jih je preživel na parketu, dosegel 26 točk, devetkrat podal in šestkrat uspešno skočil. "Sonca" so zmagala 104:91.

Rokometašice Krima Mercatorja so v stožiški dvorani s 27:21 ugnale francoski Metz in mu vrnile za poraz pred dvema tednoma.

Slovenska športna plezalka Mina Markovič je v tekmi za svetovni pokal v težavnostnem plezanju v Valenceju zasedla odlično drugo mesto. Markovićeva je zaostala le za Južnokorejko Džain Kim, kateri sta uspela dva giba več od slovenske junakinje.

Ne spreglejte