Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2012,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Hebar

Nedelja, 22. 4. 2012, 14.35

8 let

A. Hebar: Japonci so bili izjemno neugoden tekmec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po končanem svetovnem prvenstvu divizije I v ljubljanskih Stožicah smo se pogovarjali z napadalcem Andrejem Hebarjem, ki še ne ve, kje bo nadaljeval klubsko sezono.

Domače svetovno prvenstvo je končano. Kakšni so občutki, saj ste z reprezentanco končali na prvem mestu? Nimam besed. Odlično. Odigrali smo pet tekem in vse dobili, res odlično in super občutek.

Ste bili na prvih dveh tekmah mogoče preveč nervozni? Nervozni ne, mogoče smo imeli preveliko željo. V tej želji pa včasih narediš kakšno napako preveč. Ampak odlika velikih ekip je, da zmagujejo tudi, ko jim ne gre najbolje.

Naslednje leto vas čaka elitna divizija. Kako se boste pripravljali? Pripravo prepuščam vodstvu, mislim, da bodo oni že poskrbeli za to.

Kako ste se počutili v Stožicah? S Stožicami sem zelo zadovoljen. Rad bi se zahvalil navijačem in vsem za podporo. Edina napaka, ki sem jo opazil, je, da pri gradnji mogoče niso imeli v mislih, da bi se dvorana uporabljala za vse športe, saj mislim, da so bili nekateri navijači prikrajšani, da bi dobro videli. Drugače pa imam same pozitivne vtise. Navijači so nas spodbujali, Stožice so super.

Ste zadovoljni tudi z ledeno ploskvijo? Tudi s tem sem zelo zadovoljen. Led je bil iz tekme v tekmo bolje pripravljen. Nobenih pripomb.

Pred prvenstvom je bil cilj reprezentance uvrstitev v elitno divizijo. Ste s prvim mestom in dobljenimi vsemi tekmami mogoče tudi sebe malce presenetili? Cilj je bil visok, zato mislim, da nismo sami sebe presenetili. Vemo, kako smo dobri, kaj zmoremo in tudi selektor nam je večkrat povedal, da smo izjemno dobri in znamo igrati hokej. Veliko igralcev je v tej sezoni igralo v tujini, tako da so samo napredovali. Sam nad rezultatom nisem presenečen.

Katero tekmo bi izpostavili kot fizično najbolj zahtevno? Japonsko. Zelo neugoden tekmec.

Vaši osebni cilji za prihodnje? Najprej zaslužen počitek, potem pa se začnejo poletne priprave. Treningi, fitnes priprave, teki in podobno. Sam za zdaj še nimam kluba, tako da bomo videli, kako naprej v prihodnosti.

Ne spreglejte