Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 9. 2008,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 9. 2008, 11.46

8 let

Zormanu in Pajoviču prva letošnja lovorika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aleš Pajovič in Uroš Zorman sta se veselila prve letošnje lovorike, saj sta s Ciudad Realom osvojila Champions Trophy, kjer sta bila v finalu boljša od Veszprema Davida Koražije.

Ta vikend je bil na Madžarskem odigran Champions Trophy, kjer se je naslova prvaka veselil španski Ciudad Real. Aleš Pajovič je na dveh tekmah dosegel štiri gole, medtem ko Uroš Zorman zaradi kazni iz minule sezone ni imel pravice nastopa. V finalu je zaigral tudi David Koražija, ki z dvema zadetkoma ni mogel preprečiti španskega slavja. Nekdanji igralec Gold Cluba se je bolje izkazal v polfinalu, ko je proti Nordhornu zabil šest golov. Sedem zadetkov je na dveh tekmah dosegel Vid Kavtičnik, ki pa je s Kielom osvojil tretje mesto.

Slovenski obračun pripadel Bilbiji in Lorgerju

Prav zaradi omenjenega tekmovanja je imel Kavtičnik tekmo nemškega prvenstva že v torek, kjer je blestel, saj je proti Grosswallstadtu zabil kar devet zadetkov. "Zebre" so sicer zmagale s 37:29. Roman Pungartnik se v nedeljo pri zmagi Gummersbacha nad Mindnom (31:26) ni vpisal med strelce.

Sredi tedna so se v Španiji pomerili med seboj kar štirje slovenski igralci, saj je Valladolid Gregorja Lorgerja in Nenada Bilbije ugnal Pajovičev ter Zormanov Ciudad Real. Statistika prvih dveh je ostala po tekmi prazna, na drugi strani tudi "Pajo" ni uspel zadeti, medtem ko je imel Zorman stoodstoten izkupiček, saj je vse štiri strele spremenil v zadetek. Aragon je proti Ciudadu de Logronu osvojil točko, Beno Lapajne pa je bil med vratnicami 31-odstotno uspešen (14/45 obrambe). Renato Vugrinec je bil pri zmagi Portland San Antonia nad Alcobendasom s sedmimi zadetki ob štirih zgrešenih strelih drugi strelec ekipe. Antequera Zorana Lubeja je izgubila, slovenski krožni napadalec je dosegel dva gola.

Ne spreglejte