Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
6. 1. 2016,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović rokomet evropsko prvenstvo Poljska

Sreda, 6. 1. 2016, 13.18

8 let

Veselin Vujović opozarja: Igra s tremi nizkimi igralci je samomor

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tekmi z Makedonijo, ki sta se razpletli z remijema, sta pokazali, da rokometno reprezentanco pred evropskim prvenstvom na Poljskem, ki se začne 15. januarja, čaka še precej dela.

Rokometni selektor Veselin Vujović se v svojem mandatu spopada s težavo, ki jo je podedoval in s katero so si belili glave že njegovi predhodniki. Reče se ji strelec od daleč. Pred letom je bil Borut Mačkovšek poškodovan, Klemen Cehte si je opomogel do izločilnih bojev svetovnega prvenstva. Zdaj sta poleg oba, a v konstanti ne delujeta tako, kot si selektor želi, čeprav je Mačkovšek v Krškem odigral zelo dobro. Roko na srce, optimalen ni še marsikateri segment ekipe in igre, posebej v napadu, ki so se mu do zdaj Slovenci manj posvečali.

"Očitno je, da imamo velike težave na levem zunanjem položaju. To ste vsi vedeli že prej. Boruta Mačkovška in Klemena Cehteta moramo 'čakati'. Igranje s tremi nizkimi igralci na zunanjih položajih je samomor. Če tega položaja ne bomo definirali, se bomo ob lovljenju 'resne' uvrstitve izjemno mučili," opozarja Vujović, ki je malce okrcal tudi sodnike, češ da je bilo videti, "kot da bi igrali v Skopju, čeprav to ni glavni problem". A verjetno bi se strinjal, da kakšna drugačna odločitev, ki bi morda prinesla celo zmago, ne bi bistveno spremenila podobe reprezentančne igre, morda bi kaj celo zameglila. Tudi na Poljskem sodniških daril verjetno ne gre pričakovati …

Če bi …

"Če bi sodnika piskala izključitev ob prekršku nad Zarabcem, bi morda tudi zmagali. Morda celo to ne bi bilo zasluženo, ker je Makedonija igrala dobro in resno. V vsakem primeru si je Slovenija zaslužila vsaj to točko," ni po drugi tekmi z Makedonijo ne pretirano zadovoljen ne razočaran Vujović, ki je delni razlog za energetski manko na začetku našel v utrujenosti: "Poleg tekem seveda tudi treniramo, zato obstaja utrujenost. A to ni opravičilo, tudi Makedonci so v podobnem položaju."

Univerzalnost je tista lastnost, ki je nekateri sicer odlični in cenjeni slovenski rokometaši nimajo v želeni meri, zato so potrebne menjave v obrambi, s katero je bil selektor v Celju zadovoljen, tako kot z bojevitostjo, in napadu: "Ob postavljeni obrambi se nismo odrezali slabo. Bilo je tudi nekaj napak vratarjev pri strelih od daleč, osrednji blok je načeloma deloval dokaj dobro. Obramba 5-1 je bila z dvema krilnima igralcema videti dobro, a v tem primeru imamo težave s tranzicijo. Če igramo z dvema krožnima napadalcema, moramo tudi menjati."

Dve tekmi z Makedonijo sta razkrili, da Slovenci poleg obrambe potrebujejo še vratarski učinek, tega je bilo v Krškem več kot v Celju, natančnost v napadu bo prišla še s treningi, a časa ni več prav veliko. Še bolj prvinski test bosta tekmi s Hrvaško, v petek v Ivanić Gradu in v soboto (16.15) v Kopru.

Ne spreglejte