Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 9. 2008,
19.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 9. 9. 2008, 19.17

8 let

V Velenju potrdili novico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kar smo neuradno pisali že v nedeljo, je RK Gorenje Velenje, le potrdilo. "Ose" imajo namreč novega člana, Makedonca Radoslava Stojanovika.

Okoli njegovega priimka je bilo v preteklih letih kar nekoliko nejasnosti, saj smo ga mediji zapisovali različno zaradi nasprotujočih si informacij. A v njegovem novem klubu iz Šaleške doline so zadevo razjasnili – pravilen priimek je Stojanovik, saj ima tako zapisano v osebnem dokumentu (ne pa Stojanović - za vse nevšečnosti se opravičujemo).

Težave s poškodbami so "ose" prisilile, da poiščejo novo okrepitev. Idealno priložnost so našli v nekdanjem članu Pelisterja Bitole, Trima, Gold Cluba in za kratek čas španskega Octavia Viga, 29-letnega Radoslava Stojanovika.. Levi zunanji je podpisal pogodbo do konca letošnjega koledarskega leta, z možnostjo podaljšanja. Stojanovik si je izbral dres s številko 44. Velenjčani so danes vložili vlogo za registracijo pri RZS.

"Ko sem izvedel, da je zame zainteresirano Gorenje, nisem veliko razmišljal. Trener Ivica Obrvan je hotel videti, kako sem fizično pripravljen, tako da sem že prejšnji teden začel trenirati z ekipo, kljub temu, da so se pogovori med mojim zastopnikom in klubom šele začeli. Toda dogovorili smo se v enem dnevu, vse ostalo je bila 'papirologija'. Čeprav sem imel tudi druge ponudbe, je Gorenje zame idealen izbor, ker bom tako prav gotovo na očeh makedonskega selektorja, kajti igranje na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, kamor se je Makedonija uvrstila prvič, je zame izjemen motiv, posledično temu sledi dokazovanje skozi igre v Gorenju in uvrstitev v reprezentanco. Igral in boril se bom po svojih najboljših močeh, v času trajanja pogodbe nas čaka nekaj izjemnih derbijev, tako da komaj čakam, da oblečem dres Gorenja," je po podpisu pogodbe povedal Radoslav Stojanovik.

Predsednik RK Gorenje Jani Živko je prav tako izrazil zadovoljstvo: "Ob številnih zdravstvenih težavah v ekipi, kjer je narava poškodb posameznih igralcev takšna, da je težko oceniti kdaj se bodo lahko vrnili na igrišče, smo bili skorajda prisiljeni na hitro ukrepanje. Ponudila se nam je priložnost, da se dogovorimo z igralcem dokazane kakovosti, ki pozna našo ligo in konkurente. Glede na dolgotrajne postopke pridobivanja delovnega dovoljenja, pa smo imeli še to srečo, da ima urejeno vso potrebno dokumentacijo."

Ne spreglejte